x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Majestatea Sa Margareta, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican. Cadou simbolic oferit de Casa Regală

Majestatea Sa Margareta, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican. Cadou simbolic oferit de Casa Regală

10 Noi 2022   •   18:46
Majestatea Sa Margareta, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican. Cadou simbolic oferit de Casa Regală
Sursa foto: Sursa: Facebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Consort radu au vizitat, joi, Cetatea Vatican și au avut o întâlnire cu Papa Francisc. Casa Regală a României i-a oferit Suveranului Pontif 96 de gravuri omagiind anii de viață ai Regelui Mihai.

La intrarea în Palatul Apostolic, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați de reprezentanții Prefecturii Casei Pontificale și conduși în Biblioteca privată, unde au fost primiți de către Papa Francisc.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au avut un dialog cu Sfântul Părinte, în cadrul unei audiențe private, informează Casa Regală a României.

Custodele Coroanei i-a oferit Suveranului Pontif o colecție de gravuri realizate de maestrul Ștefan Câlția, 96 de lucrări omagiind cei 96 de ani de viață ai Regelui Mihai I. De asemenea, Papa Francisc a primit din partea Familiei Regale a României o farfurie jubiliară replică a unei farfurii oferite de Împăratul Napoleon al III-lea Regelui Carol I.

La rândul său, Suveranul Pontif i-a oferit Majestății Sale Margareta o gravură în porțelan reprezentând Bazilica Sfântul Petru și o colecție de șapte volume din bibiloteca personală cuprinzând cugetări și învățături ale Sfântului Părinte adresate tinerilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Custodele Coroanei, Principele Consort și delegația regală română au vizitat apoi Palatul Apostolic și Capela Sixtină. Însoțiți de Jandarmeria Vaticană, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat apoi Grădinile Vaticanului, iar în încheiere s-a recules în Bazilica Sfântul Petru.

Papa Francisc a salutat delegația română, formată din Adina Lovin, Însărcinat cu Afaceri ad interim al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, ES Andrew Popper, președintele Consiliului Regal, și Traian Sârcă, cancelarul Casei Majestății Sale.

×
Subiecte în articol: casa regală Vatican papa francisc