x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Majoritatea românilor care vor să petreacă Sărbătorile de iarnă în altă parte decât acasă şi-au cumpărat deja pachetele turistice

Majoritatea românilor care vor să petreacă Sărbătorile de iarnă în altă parte decât acasă şi-au cumpărat deja pachetele turistice

18 Noi 2008   •   00:00

Agenţiile de turism din România au vândut pachetele turistice destinate Sărbătorilor de iarnă în proporţie de până la 80%. "Pachetele turistice pentru Sărbătorile de iarnă au fost contractete, până în prezent, în proporţie de 70%-80%.



Iar pe la începutul lunii decembrie ne aşteptăm ca ofertele agenţiilor să se epuizeze", a declarat Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Acesta a menţionat că în ceea ce priveşte Austria, cea mai solicitată destinaţie externă, nu se mai găsesc decât pachete ce pornesc de la 800 de euro, în condiţiile în care acum o lună se puteau găsi oferte pentru această ţară cu preţuri începând de la 250 de euro. În această perioadă, cu greu se mai găsesc oferte şi pentru destinaţiile interne precum Valea Prahovei sau Bran-Moeciu.

Destinaţiile preferate de români în perioada Sărbătorilor de iarnă sunt în continuare staţiunile montane, în special cele de pe Valea Prahovei, urmate de staţiunile balneoclimaterice şi turismul rural, care a început să fie vândut şi prin agenţiile de turism. Privitor la turismul extern, agenţiile spun că cele mai solicitate destinaţii pentru perioada Sărbătorilor de iarnă vor fi Austria, Bulgaria, Egipt, Franţa, dar şi destinaţiile exotice precum Cuba. Ca o nouă tendinţă, reprezentanţii agenţiilor de turism au observat că de Crăciun turiştii români se orientează către pensiunile rurale, iar pentru Anul Nou, către staţiunile montane unde se cazează la hoteluri şi vile.

×
Subiecte în articol: observator