x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama baschetbalistului ucis: “Am să merg până la capăt să aflu ce s-a întâmplat cu fiul meu". Băsescu i-a dat email de condoleanţe

Mama baschetbalistului ucis: “Am să merg până la capăt să aflu ce s-a întâmplat cu fiul meu". Băsescu i-a dat email de condoleanţe

de Carmen Dragomir    |    21 Oct 2011   •   05:51
Mama baschetbalistului ucis: “Am să merg până la capăt să aflu ce s-a întâmplat cu fiul meu". Băsescu i-a dat email de condoleanţe

Jurnalul National a stat de vorba cu mama baschetbalistului Chauncey Hardy, la doar o zi dupa inmormantarea acestuia. Intai suspicioasa, apoi foarte volubila, Olamae Hardy spune ca a primit un mesaj din partea presedintelui Romaniei. Femeia povesteste despre felul de a fi al fiului sau, unul care a adus la inmormantare 2.000 de suflete emotionate. In glas nu i se citeste suferinta, doar hotararea cu care spune ca va merge pana la capat pentru a sti ca cei vinovati vor fi pedepsiti. Olamae Hardy nu are incredere in justitia romana: a auzit din cealalta parte a lumii ca pe-aici vinovatii pot trece usor basma curata.

Cazul sportivului omorat in bataie la Giurgiu devine pe zi ce trece mai complicat, iar americanii stau cu ochii pe anchetatorii romani. Zilele acestea, Lanny Breuer, adjunctul procurorului general al Statelor Unite, s-a intalnit in Romania cu Ministrul de Interne Traian Igas, cu Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si cu Laura Codruta Kovesi , Procurorul general al Romaniei, intalniri in care a mentionat ca doreste sa se asigure ca 'autoritatile romane stiu ca rezolvarea cazului este foarte importanta pentru Statele Unite'.

Baschetbalistul Chaunsey Hardy, legitimat la CSS Giurgiu, a murit la 9 octombrie, in urma unei batai incasate intr-o discoteca din oras.

Jurnalul National: Buna ziua doamna Hardy, in primul rand condoleantele noastre, vreau sa va intreb cateva lucruri.

Olamae Hardy: De unde stiu eu ca sunteti ceea ce spuneti, un reporter din Romania?

O sa va convingeti dupa ce veti auzi intrebarile mele. Dupa vestea grea a mortii lui Chauncey ati fost contactata de cineva din partea autoritatilor romane?

Am primit ieri un e-mail din partea presedintelui Romaniei, nu mai stiu acum ce scrie in el, ca regreta, asa ceva… Am primit atat de multe telefoane si e-mailuri saptamana asta de la foarte multi oameni, de la ambasada, de la cunoscuti, incat nu il gasesc acum sa va spun ce scrie exact.

V-ati facut pana acum vreo idee asupra a ceea ce s-a intamplat de fapt cu Chauncey?

Am auzit atat de multe povesti diferite. Duminica dimineata fiica mea a primit un e-mail pe telefon de la antrenorul echipei care spunea ca Chauncey a fost la club si a avut o altercatie, ca cineva l-a lovit, a cazut si nu s-a mai miscat, ca l-au dus la spital si ca are o lovitura la cap si sangereaza.

Stim ca FBI este implicat in ancheta, a declarat chiar adjunctul procurorului general al SUA care a venit in Romania.V-a contactat cineva din partea investigatorilor americani?

FBI este acolo?

Da, colaboreaza la ancheta .

Este bine ca FBI este acolo pentru ca vrem dreptate! Am auzit ca a fost un agresor, ca au fost mai multi care l-au batut, am auzit ca era in coma alcoolica, am auzit ca a fost lasat patru ore fara sa i se faca nimic la spital…

Ati auzit aceste lucruri direct de la colegii lui care l-au insotit in acea noapte sau din presa?

Din presa, de pe internet, am primit si telefoane de la persoane care mi-au povestit ce se spune in Romania. Antrenorul echipei mi-a spus ca locul unde s-a intamplat e un club mare, ca baietii sarbatoreau victoria meciului, ceva despre o fata care i-a luat sapca…

Lucrurile acestea sunt binecunoscute aici. Dar vreau sa va intreb daca ati discutat personal cu vreunul dintre colegii lui cu care si-a petrecut acea noapte.

Antrenorul echipei din Romania a venit la funerarii cu un jucator american, coleg cu Chauncey, nu-mi amintesc numele lui, am vorbit cu el dar nu mi-a spus prea multe lucruri. In afara de el nu am vorbit cu altcineva.

Cum era Chauncey? Era o fire pusa pe harta?

Deloc. Asta i-am spus si antrenorului. Nu inteleg. Este strigator la cer! Eu nu l-am vazut niciodata certandu-se cu nimeni, d-apai sa se bata cu cineva. Asa era firea lui. Era cumva deasupra lumii, asta era personalitatea lui. Ar fi trebuit sa veniti la inmormantare sa vedeti cate inimi a atins. E incredibil cati oameni l-au iubit. Chauncey era o persoana minunata, era prietenos, tot timpul cu zambetul pe buze, era un cap dragut cu o inima minunata. Isi iubea familia, sa stiti ca era un model de urmat pentru multi de aici, era un erou.

V-a povestit vreodata Chauncey ca ar avea vreo prietena din Romania? Va spunea lucruri de genul asta?

Nu mi-a spus niciodata nimic despre vreo fata din Romania si nici nu cred ca ar fi avut vreo prietena acolo. Avea o prietena aici, erau impreuna inca din liceu. Ganditi-va ca venise doar de doua luni acolo.

De ce a vrut sa vina in Romania?

A vrut sa-si implineasca visul. Si-a dorit sa joace baschet inca de cand era copil, de pe la sase ani. A castigat o bursa completa pentru baschtet la liceu si visul lui dintotdeauna era sa joace baschet profesionist, voia sa-si ajute familia.

Ati fost vreodata in Romania?

Nu.

Ce ati spus cand v-a anuntat ca pleaca?

El vorbea tot timpul, inca din liceu, ca va pleca din tara sa joace baschet, am stiut mereu ca se va intampla intr-o zi, voia sa ajunga in NBA. Inainte sa plece vorbea si mai mult despre asta. Ca parinte, prima reactie este sa nu-ti lasi copilul sa plece, dar in acelasi timp nu am vrut sa-i spun ca nu poate sa-si urmeze visul. Eram foarte mandra de el ca a mers pana la capatul lumii pentru visul lui. Asta era un lucru foarte frumos...

La ce va asteptati de acum incolo?

Chauncey nu a meritat ce i s-a intamplat. Au venit peste doua mii de oameni la inmormantare, asta arata ce persoana minunata a fost Chauncey. Nimeni nu merita asa ceva. Am sa merg pana la capat sa aflu ce s-a intamplat cu fiul meu, chiar daca este ultimul lucru pe care il fac! Vreau dreptate!

Asteptati ziua in care va vor anunta: acestia sunt vinovatii, sunt pedepsiti.

As fi foarte bucuroasa sa fie asa, dar din ce am auzit vor primi doar doi ani sau asa ceva … Lucrurile se petrec in cealalta parte a lumii, e foarte greu de aici, dar vreau doar sa i se faca dreptate fiului meu, vreau ca cei responsabili sa plateasca, doctorii pentru ca nu si-au facut treaba, toti cei care sunt vinovati.

×