x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama fetiţelor abuzate: "Dacă mergeam atunci după ele, îmi dădea în cap. El avea două topoare şi cuţit în mașină"

Mama fetiţelor abuzate: "Dacă mergeam atunci după ele, îmi dădea în cap. El avea două topoare şi cuţit în mașină"

13 Noi 2022   •   19:34
Mama fetiţelor abuzate: "Dacă mergeam atunci după ele, îmi dădea în cap. El avea două topoare şi cuţit în mașină"
Sursa foto: Captura Antena 3

Mama celor două fetițe a sunat sâmbătă dimineața la 112 și a fost declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză. Femeia a povestit pentru Antena 3 CNN care a fost filmul răpirii. A recunoscut că îl cunoștea doar de 3 săptămâni.

"De dimineață n-am putut să mă dau jos din pat și acum nu sunt în regulă. Amețesc, vomit întruna, de mâncat nu pot să mănânc. 

Nu ştiu cum se simt (fetiţele - n.r.). Am un număr, am sunat şi mi-a zis că e duminică și nu e nimeni acolo, că pe mâine dacă e femeia acolo. 

Îl cunoaștem de vreo 3 săptămâni (pe agresor - n.r.). S-a împrietenit cu soțul meu. Şi lucra aici pe stradă, punea pavaje și apoi zice: "nu-mi face o cafea, doamnă? Mă duc eu să-ți cumpăr o pungă de cafea și un zahăr". A adus, i-am făcut cafea, i-am dus afară la poartă. 

După aia a mai venit pe la noi, a mai adus niște pulpe ca să facem mâncare, că a vrut să facă grătar atunci, dar n-a putut și seara a venit cu un bidon de bere la noi și un pachet de țigări și zice "doamnă, nu lași fetele să vină până la noi să facem un grătar?". Şi zice "se joacă și cu copiii", dacă mai sunt copii p-acolo unde stătea el. Am zis că nu. 

Și după aia ne-am hotărât amândoi, am zis hai să meargă două ore. S-au făcut două ore şi am sunat la telefon, închis toată noaptea, am sunat şi la 23:00, și la 2:00, și la 4:00 nimic. 

După aia mi-am dat eu seama că s-a întâmplat ceva.

Am zis că vine acasă (de asta a aşteptat o noapte - n.r.), dacă mergeam atunci după ele, îmi dădea în cap. Spuneau (fetele - n.r.) că are două topoare în mașină, cuţit", a declarat mama fetelor răpite şi abuzate din Braşov, duminică la Antena 3 CNN

Prima mărturie a mamei celor două fetiţe răpite şi abuzate în Braşov

Bărbatul care a răpit și violat cele două fetițe din Brașov a fost arestat preventiv

Bărbatul de 42 de ani care a răpit și violat cele două fetițe din Brașov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost eliberat în urmă cu doi ani, în baza legii recursului compensatoriu, din penitenciar, unde ispășea o pedeapsă pentru viol.

Instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, față de bărbatul în vârstă de 42 ani care forţat, pe rând, fetele de 10, respectiv 12 ani să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

Agresorul s-a prezentat ca fiind prieten al iubitului mamei fetelor și le-a luat vineri la un "grătar". Sâmbătă, pe numele celor două fete a fost emisă alerta "răpire minori" și au fost găsite în Prahova.

Potrivit prim-procurorului Claudiu Sandu, bărbatul a fost eliberat din închisoare în noiembrie 2020, legea recursului compensatoriu. În penitenciar, acesta ispășea o pedeapsă pentru că a violat o minoră.

×
Subiecte în articol: viol rapire Constantin Zapan brasov