x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mandate de arestare pentru suspecţii în jaful secolului. Trei români ar fi sustras dintr-un muzeu 7 picturi evaluate la 300 de milioane de euro

Mandate de arestare pentru suspecţii în jaful secolului. Trei români ar fi sustras dintr-un muzeu 7 picturi evaluate la 300 de milioane de euro

22 Ian 2013   •   18:54
Mandate de arestare pentru suspecţii în jaful secolului. Trei români ar fi sustras dintr-un muzeu 7 picturi evaluate la 300 de milioane de euro

Judecătoria Sectorului 5 a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru trei cetăţeni români, suspectaţi că ar fi autorii jafului de proporţii care a avut loc la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

În octombrie 2012, au fost sustrase opere de mare valoare semnate de Picasso, Matisse, Monet şi Gauguin, a căror valoare totală a fost estimată la 300 de milioane de euro.

Cele şapte capodopere furate sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Furtul s-a produs în noaptea de 15 spre 16 octombrie, în jurul orei locale 3.00, potrivit poliţiei olandeze, care a dezminţit informaţia potrivit căreia un tablou de Vincent Van Gogh s-ar afla printre pânzele furate.

"Poliţia îi înteroghează pe posibilii martori şi examinează imaginile video înregistrate de sistemul de securitate al muzeului. Potrivit primelor elemente, se pare că furtul a fost bine pregătit dinainte", declara la acea vreme o sursă din poliţia locală, potrivit căreia alerta a fost dată atunci când o alarmă s-a declanşat, însă hoţii părăsiseră deja muzeul când poliţiştii au ajuns la faţa locului.

×