x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maramureş - Proteste ale angajaţilor Romtelecom

Maramureş - Proteste ale angajaţilor Romtelecom

05 Feb 2008   •   00:00

Membrii sindicatelor din cadrul Romtelecom Maramureş le-au cerut liderilor explicaţii în legătură cu anunţul administraţiei companiei de a concedia 2.500 de angajaţi, după ce au primit pe mail-urile de serviciu o scrisoare în care se făcea referire la reducerile de personal.



Membrii sindicatelor din cadrul Romtelecom Maramureş le-au cerut liderilor explicaţii în legătură cu anunţul administraţiei companiei de a concedia 2.500 de angajaţi, după ce au primit pe mail-urile de serviciu o scrisoare în care se făcea referire la reducerile de personal. Potrivit corespondentului Medifax, cei 168 de angajaţi ai Romtelecom din Maramureş, afiliaţi la Federaţia Sindicatelor din Telecomunicaţii, au fost nemulţumiţi de modul în care administraţia companiei a abordat problema reducerilor de personal.

Preşedintele Sindicatului Tehnic Romtelecom Maramureş, Doru Dăncuş, a declarat că oamenii i-au întrebat îngrijoraţi pe liderii de sindicat de concedieri, însă aceştia nu au ştiut să le răspundă, pentru că au aflat de intenţiile administraţiei dintr-un comunicat remis presei.
"A fost o abordare greşită, iar respectul faţă de angajat a fost încălcat. În plus, salariaţilor li s-a indus o stare de panică, pentru că nu s-a venit cu alte precizări şi fiecare s-a simţit vizat", a declarat Doru Dăncuş.

El a spus că nu înţelege decizia de reducere a personalului, mai ales că administraţia Romtelecom nu a lăsat să se înţeleagă că se va ajunge la o asemenea situaţie.

Sindicatele au precizat, însă, că nu s-a deschis un conflict de muncă cu administraţia, dar că a apărut un "conflict de interese", care speră că se va soluţiona după negocierile programate la Bucureşti între managerii şi sindicatele din Romtelecom.

Pe 28 ianuarie, conducerea Romtelecom a anunţat că va disponibiliza până la 2500 de angajaţI pentru a-şi eficientiza activitatea.

×
Subiecte în articol: observator romtelecom