x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie: Decizie definitivă pentru o româncă, artizana unei crime cu „Respirația Diavolului”

Marea Britanie: Decizie definitivă pentru o româncă, artizana unei crime cu „Respirația Diavolului”

16 Noi 2021   •   08:37
Marea Britanie: Decizie definitivă pentru o româncă, artizana unei crime cu „Respirația Diavolului”

Magistrații au decis, ieri, respingerea apelului făcut de Diana Cristea, în vârstă de 20 ani, care l-a ucis pe Adrian Murphy, un britanic, de șapte ori campion al Irlandei la dans sportiv, cu medicamentul „Respirația Diavolului”.

Apelul Dianei, care și-a ajutat iubitul să ucidă un irlandez cu îngrozitoarea substanță „Respirația Diavolului”, a fost respins ieri de o instanță din Regatul Unit, scrie www.stiridiaspora.ro

În martie, Diana a fost condamnată pentru că și-a ajutat iubitul, pe Joel Osei, să-l omoare pe Adrian Murphy în 2019, cu o supradoză de scopolamină. Osei l-a vizat pe bărbatul de 43 de ani prin intermediul aplicației de întâlniri Grindr, astfel încât să-i poată epuiza conturile bancare și să-l omoare.

Se crede că Murphy a murit pe 1 iunie, iar cadavrul său a fost descoperit de cel mai bun prieten și fost partener, pe data de 4 iunie.

Telefonul său fusese aruncat în toaletă, în timp ce s-a descoperit că o cutie de Coca-Cola conține urme de scopolamină – cunoscută sub numele de „Respirația Diavolului”, iar amprentele lui Osei au fost descoperite pe o sticlă de whisky lăsată la fața locului.

Cei doi criminali fuseseră găsiți vinovați de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare.

Ei au mai fost condamnați pentru otrăvirea unui al doilea bărbat cu același drog, cu două zile mai devreme, deși acesta a supraviețuit după ce a fost găsit de un vecin aproape gol, extrem de agitat și derutat.

„Românca a participat activ la întocmirea planului prin cercetare, procurarea scopolaminei, rezervarea taxiurilor și eliminarea bunurilor furate. A fost o operațiune care a fost planificată cu atenție pe parcursul a câteva săptămâni”, au spus magistrații.

Judecătorii au adăugat că, în aceste împrejurări, „nu se poate spune că pedeapsa minimă de 16 ani a fost chiar în mod vădit excesivă”.

Judecătorii de la apel au luat în considerare că Diana Cristea a avut o copilărie dificilă alături de probleme emoționale și de sănătate mintală. Ei au spus că nu au vrut să „minimizeze” trauma prin care a trecut, dar că nu au putut stabili că pedeapsa ei este în vreun fel excesivă.

„Inculpata crescuse în România. Ea a fost violată la vârsta de 12 ani de doi bărbați care au postat imagini cu agresiunea sexuală pe rețelele de socializare. Familia ei s-a mutat din acest motiv în Marea Britanie când ea avea 14 ani. A fost atrasă într-o lume a consumului de droguri, iar mama ei nu a putut să-i facă față.

Ea a fost luată în grija autorităților locale în ianuarie 2017, când avea 15 ani și, după câteva plasamente nereușite, a fost trimisă într-o unitate rezidențială pentru copii exploatați și abuzați sexual”, mai precizează judecătorii.

Diana l-a cunoscut-o pe Osei la 16 ani și a revenit la consumul de droguri.

×
Subiecte în articol: româncă anglia