x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marga anunţă o vizită a sa la Washington la final de septembrie

Marga anunţă o vizită a sa la Washington la final de septembrie

de Mediafax    |    01 Aug 2012   •   12:04
Marga anunţă o vizită a sa la Washington la final de septembrie

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, ca la finalul lui septembrie - inceputul lui octombrie va avea o vizita la Washington, in care va avea discutii cu secretarul de stat Hillary Clinton, pentru urmatoarele luni el mai anuntand vizite la Berlin, Londra, Viena si Vatican.
"Vom avea, dupa datele care sunt, o discutie la Washington, cu secretarul de stat, la finalul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie", a afirmat Marga, intr-o conferinta de presa.
El a aratat ca la Adunarea Generala a ONU din septembrie este posibila o intrevedere bilaterala a sa cu omologul din Federatia Rusa, Serghei Lavrov.
Marga a precizat ca in aceasta toamna va mai merge in vizita la Berlin, in 17-18 octombrie, unde se va intalni cu omologul Guido Westerwelle, alte capitale pe care le va vizita in urmatoarele luni la invitatia omologilor sai fiind Londra, Viena, Varsovia, Budapesta, Ankara, dar si Vaticanul.
De asemenea, Marga a amintit ca la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 3-5 septembrie, vor veni si ministrul francez de externe, Laurent Fabius, precum si Inaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externa si de Securitate, Catherine Ashton, iar in urmatoarea perioada vor mai veni la Bucuresti ministrii de externe ai Italiei si Suediei.
"MAE are raspundere si pentru discutiile cu autoritatile altor tari si in mod exact imaginea Romaniei din diferite tari, incunostiintarea partenerilor nostri asupra evenimentelor care au loc in Romania. Pot sa va confirm ca in perioada pe care am mentionat-o vom avea discutii la Viena cu ministrul de externe al Austriei, cu ministrul Frantei la Bucuresti, discutii la Berlin cu ministrul de externe al Germaniei (...) Va sosi aici ministrul de externe al Italiei, in Marea Britanie vom avea discutii cu domnul William Hague la Londra, dupa toate datele", a afirmat Marga.
El a mai aratat ca in aceasta toamna este prevazuta si o intrevedere comuna cu omologii de la Sofia si Atena, care va avea loc in Grecia, in cadrul Trilateralei Romania-Bulgaria-Grecia.

×