x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mariana Bitang, la 50 de ani: E o zi ca oricare alta!

Mariana Bitang, la 50 de ani: E o zi ca oricare alta!

de Mediafax    |    03 Aug 2012   •   09:50
Mariana Bitang, la 50 de ani: E o zi ca oricare alta!

Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastica, Mariana Bitang, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, in ziua in care implineste 50 de ani, ca e o zi ca oricare alta si ca are sperante ca Romania va mai cuceri medalii olimpice la Londra.

Dimineata zilei de vineri este un pic mai fericita in sanul lotului olimpic feminin, care o serbeaza pe Mariana Bitang, cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani. Pentru antrenoare, nu este timp insa de asa ceva, gandul ii este doar la gimnastica si la competitia de la Londra. "Este o zi ca oricare alta, suntem in competitie acum, cea mai importanta, asa ca sarbatorirea ramane pentru dupa Olimpiada. Ieri am avut concursul la individual-compus, in care nu cred ca se putea mai mult pentru noi. Ne-am dorit, dar nu s-a putut. In economia echipei conteaza mult faptul ca paralelele sunt slabe. Daca nu vom gasi o solutie, nu doar noi, ci federatia, dar o solutie complexa, nu putem avea mari pretentii. E o problema de ani de zile, iar sportivele nu-si pot schimba bagajul intr-un an. Am venit sa ajutam, la solicitarea federatiei, s-a muncit enorm, eram departe de podiumul olimpic la echipe, l-am atins, ne bucuram, dar nu este de ajuns. Suntem slab pregatiti la paralele, iar solutia nu este renuntarea la antrenori. Ce sa mai vorbim, daca nu gasim in Romania antrenori sa formam un lot de junioare la Onesti?", a spus Mariana Bitang.

Ea s-a declarat afectata si de decizia anuntata de antrenorul lotului de canotaj, de a renunta la functie, dupa ce lotul Romaniei nu a reusit sa obtina vreo medalie la actuala editie a JO. "Imi pare foarte rau de canotaj, am auzit ca domnul Roman vrea sa demisioneze, dar asta nu e o solutie. El era acelasi si cand a adus atat de multe medalii, tot omul care era la dispozitia sportivilor 24 din 24 de ore. Cei din lumea sportului romanesc ar trebui sa se reuneasca, sa faca un efort sa-l tina acolo, nu sa-l lase sa plece. Problema nu e legata de antrenor, ci de mentalitatea sportivilor si implicarea lor. Nu ii tin partea domnului Roman, dar si-a pus sufletul pe tava si nu merita asa ceva. Nu ne permitem sa pierdem asemenea valori, ca antrenorul Roman. E un moment greu, nu doar la canotaj. Cine vrea sa faca treaba si sa mearga mai departe, sa faca, cine nu.... Nu e nimic obligatoriu. Ne uitam cu admiratie la americani, ati vazut ce fac la gimnastica fete. Dar, cati dintre noi observa ce disciplina e acolo, ce determinare, ce ambitie si mentalitate, ce spirit au? Asta trebuie sa invatam. Stiu prin ce trece domnul Roman, frustrarea aceea a muncii de ani de zile si a rezultatelor pierdute in cateva fractiuni de secunda, pentru ca trec si eu prin asta, traiesc acelasi lucru".

Mariana Bitang a transmis in final multumiri tuturor romanilor pentru sustinere, chiar daca rezultatele nu au fost cele asteptate sau dorite. "Le multumesc mult celor de acasa pentru urarile personale, dar si incurajarile si sustinerea fetelor si a intregului sport romanesc, aici la Londra. Le transmit urari de bine si ca avem nevoie de ei, de fani si de oamenii care iubesc sportul romanesc, pentru ca fara ei, nu ne putem bate cu marile puteri mondiale. Pentru asta, nu ajung doar banii sau performantele sportivilor. Sper sa mai aducem medalii pana la finalul Olimpiadei, sa ne bucuram cu totii", a incheiat Mariana Bitang.

Antrenoarea lotului olimpic feminin alaturi de partenerul sau de viata, Octavian Bellu, s-a nascut in 3 august 1962, la Ramnicu Sarat. Impreuna au reusit sa adune peste 250 de medali la toate competitiile mondiale de anvergura.

×