x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi acordat pensie pe caz de boală în condiţii suspecte soţului ei, în 2005

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi acordat pensie pe caz de boală în condiţii suspecte soţului ei, în 2005

19 Feb 2014   •   19:04
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi acordat pensie pe caz de boală în condiţii suspecte soţului ei, în 2005
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care în 2005 conducea Casa de Pensii din Ilfov, i-a acordat soţului ei, Iulian Câmpeanu, pensie pe caz de boală şi indemnizaţie de însoţitor, acesta fiind încadrat cu gradul I de invaliditate, scrie Centrul de Investigaţii Media.

Potrivit sursei citate, aceste beneficii au fost acordate în condiţii suspecte. În primul rând, Iulian Câmpeanu nu locuia în Ilfov, la acea dată, ci în Bucureşti.

Potrivit Centrului de Investigaţii Media, încadrarea lui Iulian Câmpeanu la gradul de invaliditate I nu ar fi justificată, această condiţie presupunând: "pierderea totală a capacităţii de muncă, de autoservire, de auto-conducţie şi de orientare spaţială, invalidul necesitând îngrijire sau supraveghere permanentă din partea altei persoane", potrivit legii în vigoare în 2005.

Or, Iulian Câmpeanu a primit această încadrare la doar câteva zile după ce renunţase la ultimul loc de muncă, prin acordul părţilor. Anul acesta, soţul ministrului Muncii a fost filmat deplasându-se singur şi părând a fi sănătos.

Ancheta Centrului pentru Investigaţii Media arată că cererea de acordare a pensiei de invaliditate ar fi fost incompletă, neavând niciun document ataşat care să ateste starea acestuia de sănătate. Dosarul medical, semnat de medicul Barbu Cerbulescu, ar fi fost ataşat o săptămână mai târziu.

Iulian Câmpeanu ar fi suferit de steatoză hepatică, ateroscleroză, aritmie cardiacă, ulcer duodenal cronic, lacunarism cerebral, sindrom psiho-organic, afecţiuni care, potrivit specialiştilor consultaţi de cei de la Centrul de Ivestigaţii Media, nu justifică gradul de invaliditate I, or nu sunt descrise suficient de detaliat, în dosar, pentru a se poate trage o concluzie privind gravitatea lor.

Potrivit calculelor Centrului de Investigatii Media, Iulian Câmpeanu ar fi încasat din 2005 până în prezent suma de 54.184 de lei doar din indemnizaţia pentru însoţitor. 

×