x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mariana Câmpeanu: Pensiile vor fi indexate, iar în patru ani elevii vor beneficia de o masă caldă

Mariana Câmpeanu: Pensiile vor fi indexate, iar în patru ani elevii vor beneficia de o masă caldă

10 Noi 2012   •   15:27
Mariana Câmpeanu: Pensiile vor fi indexate, iar în patru ani elevii vor beneficia de o masă caldă
Sursa foto: INTACT IMAGES/Christian Silva

De anul viitor, pensiile vor indexate, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru persoanele cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din luna martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrică în cazul persoanelor cu venituri reduse.

"Începând cu 2013, după mulţi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, şi un ajutor pentru energie electrică, pentru persoanele vulnerabile, pentru că ştiţi că de la anul se liberalizează preţul la energie", a declarat, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (USL), cu ocazia lansării candidaturii sale pentru un mandat de senator în Colegiul Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor.

Ministrul Muncii a precizat că USL şi-a propus o majorare a indemnizaţiilor pentru veteranii de război şi ca în următorii patru ani elevii să beneficieze de o masă caldă în şcoli.

"Ne-am propus ca în următorii patru ani toţi copiii noştri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în şcoli. Nu i-am uitat nici pe veterani şi eu sper chiar ca până la sfârşitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru că, din păcate, au rămas foarte puţini şi trebuie să-i ajutăm să iasă din iarnă", a completat Câmpeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Mariana Câmpeanu a mai spus că în perioada guvernării USL a crescut indemnizaţia pentru copii, au fost reîntregite salariile, s-au redeschis spitale şi au fost create condiţiile pentru rezolvarea problemelor apărute în ceea ce priveşte grupele de muncă speciale.


×