Un alt om de afaceri chemat vineri la DNA să dea cu subsemnatul în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu este Marius Locic. Acesta a stat de vorbă cu procurorii anticorupţie aproximativ o oră şi jumătate.
Dacă la intrarea în sediul DNA din Strada Ştirbei Vodă Marius Locic nu a vrut să facă declaraţii, la plecare omul de afaceri a făcut două scurte precizări. El a spus că a fost citat de procurori în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă şi a subliniat că a mai fost audiat şi în decembrie 2009 în acest dosar. Omul de afaceri a dat atunci "o declaraţie amplă".
Reamintim că în acest dosar procurorii DNA i-au impus senatorului Voicu, cercetat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, să nu ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi nici cu avocatul Cezar Bivolaru. Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut anul trecut senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu comercial dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionle din România (CNADNR), informează Mediafax.
"ÎMPRUMUT" DE 200.000 DE EURO
"În sarcina inculpatului s-a reţinut că în luna august 2009 Costel Căşuneanu, asociat al SC PA &CO Internaţional SRL Bacău, i-a cerut numitului Cătălin Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarului 3360/2/2009, având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR, pentru ca aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale menţionate", consemnează instanţa supremă în încheierea prin care au decis definitiv ridicarea interdicţiei de a părăsi Bacăul impusă lui Costel Căşuneanu de procurorii DNA.
Instanţa notează, în actul citat, faptul că senatorul Cătălin Voicu a fost de acord şi, în schimbul intervenţiilor sale, ar fi pretins şi ar fi primit de la Costel Căşuneanu foloase necuvenite în cuantum de 200.000 de euro, folosind în discuţiile purtate termenul de "împrumut", pentru a disimula fapta de corupţie.
"Ca urmare a acestei înţelegeri, Voicu Cătălin l-a contactat ulterior pe Florin Costiniu preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi i-a cerut ca, în schimbul unor foloase materiale, să-i determine pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului să adopte o soluţie favorabilă SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, însă magistraţii au pronunţat o soluţie defavorabilă, deşi cei doi au făcut numeroase intervenţii, asigurându-l însă pe Căşuneanu Costel că se vor ocupa în continuare să găsească o modalitate prin care soluţia adoptată de instanţă să fie desfiinţată şi ulterior să se adopte o alta, favorabilă omului de afaceri", arată sursa citată.
Citește pe Antena3.ro