x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marko Bela: Tokes nu îşi dă seama că este capabil să verse odată cu apa de baie şi pruncul

Marko Bela: Tokes nu îşi dă seama că este capabil să verse odată cu apa de baie şi pruncul

21 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat că episcopul Tokes Laszlo"nu îşi dă seama că este capabil să verse odată cu apa de baie şi pruncul", prin manifestările sale contra UDMR, adăugând că din cauza "urii" faţă de Uniune, Tokes va rămâne singur şi nu va mai fi ascultat.



"Este incontestabil că şi în interiorul comunităţii maghiare din România au apărut în mod marcant adevăraţi «politicieni de partid», politicieni «înnăscuţi», care sunt, în mare, de aceeaşi părere. Surprinzător, în această privinţă în frunte se află unul din episcopii noştri, care ba lepădându-se de mantie, ba reîmbrăcând-o, ba predicând, ba aducând injurii, a făcut tot timpul campanie împotriva UDMR, şi nici acum nu îşi dă seama că este capabil să verse, odată cu apa de baie, şi pruncul, atunci când califică Partidul Social Democrat ca «înţelept» în raport cu noi şi mai degrabă îi laudă până la cer pe politicienii români, pe toţi, până la unul, conferindu-le luciditate, responsabilitate, numai ca nimeni să nu creadă cumva că fără UDMR, guvernarea ar putea-o lua, eventual, în direcţie proastă, devenind antimaghiară", a spus Marko Bela la şedinţa CRU, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a citat o declaraţie a lui Tokes din 15 decembrie, când acesta afirma că "este improbabil ca, după tot ce s-a întâmplat, politica românească să cadă în greşeala antimaghiarismului înverşunat" şi că "politica românească este mai înţeleaptă şi mai inteligentă de atât".

"Măcar de-ar fi aşa, măcar democraţia să fie atât de solidă în România, măcar de-ar fi atât de puternică, de consolidată pacea interetnică la noi încât să ne putem încredinţa soarta altora. Domnul episcop, europarlamentar în civil, ştie la fel de bine ca noi, că lucrurile nu stau aşa", a afirmat Marko Bela.

Preşedintele UDMR a spus că Tokes Laszlo este singurul "politician de partid" din rândul comunităţii maghiare, "pentru care este totuna dacă este sau nu adevărat ceea ce afirmă, nu contează că se încurcă în fraze, important este să lovească Uniunea".

Marko s-a declarat "fericit" că Tokes este totuşi o excepţie faţă de restul politicienilor maghiari din Transilvania şi a anticipat că din cauza "urii" acestuia, "încet-încet va rămâne singur" şi nu va mai fi ascultat.

"Ne împarte în partide, ne divizează şi ne dojeneşte. Dar, slavă Domnului, asta constituie, azi, doar excepţie, oricât de departe se aude. Am avea nevoie de criticile domniei sale, dar prin ura sa pătimaşă faţă de UDMR, încet-încet rămâne singur şi oamenii nu îl vor mai asculta nici când observaţiile sale sunt corecte", a spus Marko Bela.

Marko a mai spus că în aceste moment este nevoie de unitatea tuturor maghiarilor din Transilvania.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania marko bela marko