x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MARȚEA NEAGRĂ pentru INSPECȚIA JUDICIARĂ - Verdict CSM pentru Gabriela Baltag in 8 decembrie

MARȚEA NEAGRĂ pentru INSPECȚIA JUDICIARĂ - Verdict CSM pentru Gabriela Baltag in 8 decembrie

de Dan Constantin    |    05 Dec 2015   •   12:30
 MARȚEA NEAGRĂ pentru INSPECȚIA JUDICIARĂ - Verdict CSM pentru Gabriela Baltag in 8 decembrie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Secția Judecători a CSM urmeaza sa ia in sedinta din 8 decembrie decizia asupra Raportului Inspectiei Judiciare privind sesizarea din oficiu referitoare la pretinsa încalcare a normelor Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre doamna judecator Gabriela Baltag, presedinta Asociatiei Magistratilor din România.

Sedinta este programata la ora 13.30 si lucrarea figureaza la punctul 7 al ordinii de zi, spre finalul reuniunii.

Inspectia Judiciara s-a autosesizat cand Gabriela Baltag a luat o pozitie publica in cazul Rarinca, solicitand demisia Liviei Stanciu din functia de Presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in urma uriasului scandal care a decredibilizat instanta suprema.

Inspectia judiciara era condusa la data autosesizarii, inceputul lunii iunie 2015, de judecatoarea Vasiliu Cravelos, schimbata intre timp din functie.
In sprijinul Gabrielei Baltag s-au manifestat zeci de magistrati care au trimis o scrisoare deschisa CSM in care protestau fata de deciziile disproportionate si selective ale Inspectiei Judiciare.

Din surse judiciare rezulta ca in Sectia judecatori a CSM sunt opinii divergente fata de continutul raportului, la ultima sedinta fiind un vot de 4 la 4 , ceeace a impus amnarea deciziei pentru 8 decembrie. Vehement impotriva Gabrielei Baltag se exprima judecatorul Vasilica Danilet, mentionat si el in protestul magistratilor.

Sefa directiei judecatori din Inspectia Judiciara este Olimpia Louysse Raducu iar functia de inspector sef este ocupata din luna iulie de Lucian Netejoru.

Si in noua formula Inspectia Judiciara a intrat intr-un scandal public si grava opozitie cu opiniile magistratilor atunci cand a decis recent sa investigheze decizia judecatorului care a hotarat eliberarea din arest a fostului primar Piedone. 

×