x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Martorul cu noroc. Apropiatele preşedintei CSM câştigă toate procesele conjugale la care aceasta le este martor

Martorul cu noroc. Apropiatele preşedintei CSM câştigă toate procesele conjugale la care aceasta le este martor

24 Sep 2012   •   19:35
Martorul cu noroc. Apropiatele preşedintei CSM câştigă toate procesele conjugale la care aceasta le este martor

Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Alina Ghica (foto) proaspat divortata este chemata si citata ca martor in dosarul unor apropiate ale ei, in dosare similare, iar acestea, surprinzator, castiga. Nu spunem ca la mjloc e rezultatul unor intelegeri, ba dimpotriva, dar ne intrebam daca nu cumva numele presedintelui CSM propus ca martor intr-o instanta de rang inferior nu este cumva un puternic factor de convingere?... In anul 2012, de cand a devenit presedinte al CSM, Alina Ghica a fost citata ca martor in doua dosare de divort:

-Primul in cel de divort cu minori al fostei sale grefiere de la Sectia a VIII-a contencios-administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, Claudia Nicoleta Nedelea, care divorteaza de sotul ei politist – dosar aflat pe rolul Judecatoriei Sector 5. De precizat ca pana sa devina membru al CSM, Alina Ghica a fost sefa Sectiei a VIII-a a Curtii de Apel Bucuresti, iar Ghica este nasa grefierei, intrucat in urma cu mai multi ani i-a botezat fetita. In acest dosar, Alina Ghica a fost propusa ca martor, cu obligatia grefierei reclamanta-parata de o aduce personal, pentru termenul din 23 ianuarie 2012. Avem informatia ca Alina Ghica nu s-a prezentat, dar grefiera a castigat.
-Al doilea dosar, tot de divort cu minori, a avut loc la Judecatoria Sector 4, unde Oana Daniela Machidonschi, prietena de liceu a Alinei Ghica, a chemat-o pe aceasta ca martor pentru termenul din 21 mai 2012. Aici avem informatia ca sefa CSM s-a prezentat (sedinta a fost declarata secreta), iar la judecata prietena sa a castigat.
Precizam ca Alina Ghica a divortat recent, prin sentinta JS1 din 9 mai 2011, ramasa definitiva si irevocabila.

Iata si solutiile date de JS 5 si JS 4:
Solutia data de catre JS 5 pentru Claudia Nedelea, fina Alinei Ghica, propusa ca martor
Pe rolul Judecatoriei Sectorului 5, a existat un dosar nr. 18387/302/2011, avand ca obiect 'divort cu minori" si parti: 'Nedelea Claudia Nicoleta – intimat si Nedelea Costel – apelant". Pentru termenul din data de 23 ianuarie 2012, fina sefei CSM, Claudia Nedelea, a formulat o cerere catre presedintele instantei Judecatoriei sectorului 5 prin care a indicat numele martorilor, 'pe care asa cum am aratat la termenul anterior, ma oblig sa-i aduc personal in fata instantei, in vederea administrarii probei testimoniale, dupa cum urmeaza: Ghica Alina Nicoleta...."

Solutia instantei: 'Admite cererea principala, astfel cum a fost precizata. Admite in parte cererea reconventionala, astfel cum a fost precizata. Desface casatoria prin acord. Reclamanta-parata pastreaza numele dobandit ca urmare a incheierii casatoriei. Autoritatea parinteasca asupra minorei se exercita de catre ambii parinti. Stabileste locuinta minorei la domiciliul reclamantei-parate. Obliga paratul-reclamant la plata in favoarea minorei a unei pensii de intretinere de 1/4 din venitul net lunar (compus din salariul net + norma de hrana), incepand cu data pronuntarii prezentei hotarari si pana la majoratul copilului, pensie ce va fi indexata trimestrial cu rata inflatiei. Definitiva si irevocabila asupra divortului. Cu apel in 15 zile de la comunicare asupra celorlalte capete de cerere."

Solutia JS 4 in cazul Oanei Machidonschi, prietena de liceu a sefei CSM, audiata ca martor
Pe rolul Judecatoriei sectorului 4, a existat un dosar nr. 25502/4/2011, avand ca obiect 'divort cu minori" si parti: 'Machidonschi Oana Daniela – reclamant si Ghita Dragos Bogdan -parat". Pentru termenul din 21 mai 2012, prietena din liceu a sefei CSM, Oana Machidonschi a solicitat presedintelui intantei sa fie audiata in calitate de martor amica sa Alina Ghica.

Solutia instantei: 'Admite in parte cererea principala. Admite in parte cererea reconventionala. Declara desfacuta casatoria partilor incheiata la data de 07.06.1996 si trecuta la numarul 563 in registrul starii civile al Primariei Sectorului 4 Bucuresti, din culpa ambelor parti. Constata ca fiecare sot si-a pastrat numele purtat anterior casatoriei. incredinteaza pe minorul (...) nascut la data de 06.01.2006 spre crestere si educare mamei. Obliga paratul reclamant la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului in suma de 1500 lei lunar, incepand cu data pronuntarii 25.06.2012 si pana la majoratul minorului. Incuviinteaza ca paratul reclamant sa aiba legaturi personale cu minorul dupa urmatorul program: primul si al treilea sfarsit de saptamana din fiecare luna, de sambata, ora 10.00, pana duminica, ora 17,00, la domiciliul sau (...) sau la plimbare in parc/ locuri de joaca/ locuri de distractie copii; doua saptamani in perioada concediului de vara... sau la plimbare in parc/ locuri de joaca/ locuri de distractie copii, - in anii impari prima si a doua zi de Craciun, in anii pari, prima si a doua zi de Paste, (...) sau la plimbare in parc/ locuri de joaca/ locuri de distractie copii, Obliga reclamanta parata la plata catre paratul reclamant a sumei de 750 lei cheltuieli de judecata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 25.06.2012"

* Cititi aici cererea de martor formulata de fosta grefiera si fina Alinei Ghica la JS 5
* Cititi aici cererea de martor formulata de amica Alinei Ghica la JS 4

articol preluat de pe site-ul lumeajustitiei.ro

×