x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărturia unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava, care a fost infectat cu coronavirus

Mărturia unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava, care a fost infectat cu coronavirus

04 Mai 2020   •   13:50
Mărturia unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava, care a fost infectat cu coronavirus
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Un medic de la Spitalul Judeţean Suceava care a fost infectat cu noul coronavirus povestește despre simptomele și evoluția bolii: „eu ştiam ce se întâmplă cu organismul meu, e mai greu pentru persoanele care nu ştiu cum să reacţioneze la anumite simptome”.

Anatol Burlacioc este medic chirurg plastician la Spitalul Judeţean Suceava. Primele simptome de COVID 19 le-a avut la mijlocul lunii martie. A fost testat câteva zile mai târziu, iar răspunsul a confirmat bănuiala, era infectat cu noul coronavirus.

„Nu este plăcut să afli că ai o boală, la modă, nouă şi despre care nimeni nu ştie mare lucru”, spune Anatol Burlacioc.

Medicul adaugă că a ştiut de la început că nu e o gripă obişnuită. Simptomele erau diferite: „Specific ar fi această uscăciune în nas şi gât şi la unii pierderea mirosului. Deja şi soţia se simţea rău. Avea semnele bolii, nu avea miros, avea frison, dureri musculare”.

Anatol a ales varianta internării de zi, ceea ce i-a dat posibilitatea să se trateze, atât el cât şi soţia, acasă. Amândoi au luat medicamentul kaletra, dar au renunţat după câteva doze.

„Este foarte dur, am avut diaree apoasă la o oră de la prima doză. Vă imaginaţi dacă eram la spital, într-un salon la boli infecţioase, cu două băi la 50 de paturi. Probabil şi de asta am refuzat internarea”, povestește medicul.

Medicul s-a vindecat şi a trecut peste boală optimist: „Până la urmă teama nu ajută cu nimic, eu ştiam ce se întâmplă cu organismul meu, e mai greu pentru persoanele care nu ştiu cum să reacţioneze la anumite simptome”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitalul judetean suceava coronavirus