x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice închise și deschise din Târgu Mureș pentru încă 14 zile

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice închise și deschise din Târgu Mureș pentru încă 14 zile

02 Noi 2020   •   16:09
Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice închise și deschise din Târgu Mureș pentru încă 14 zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a hotărât, luni, 2 noiembrie, prelungirea cu încă 14 zile a purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise din Târgu Mureș, cât și în alte 24 de localități din județ.

„Hotărârea CJSU Mureş a fost luată în urma datelor comunicate de către Direcţia de Sănătate Publică Mureş. Printre cele mai importante măsuri cuprinse în Hotărârea nr. 44 se numără prelungirea cu 14 zile a perioadei în care se aplică prevederile Hotărârii de Guvern nr. 856/2020 pentru Municipiul Târgu Mureş şi alte localităţi din judeţul Mureş, în funcţie de categoria de incidenţă în care acestea se află", a arătat Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, într-un comunicat de presă.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale etc.

Activităţile cu publicul în interiorul restaurantelor şi cafenelelor sunt interzise, iar cinematografele, sălile de spectacole şi cele de jocuri de noroc au fost închise pe raza celor 25 de unităţi administrativ teritoriale în care incidenţa cazurilor este mai mare de 3 la 1000 de locuitori, inclusiv în Târgu Mureş, potrivit deciziilor DSP Mureș.

Până vineri, în judeţul Mureş au fost confirmate 5.598 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, iar faţă de ziua precedentă au fost înregistrate 69 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 388 persoane confirmate pozitiv în spitale, iar 72 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus.

Totodată, de la începutul epidemiei și până în prezent, 981 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitalele şi, în plus faţă de acestea, 710 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 331 de persoane au fost externate la cerere.

Până la această dată, 189 persoane diagnosticate cu infecţie cu noul coronavirus au decedat.

×
Subiecte în articol: targu mures masca de protectie