x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsură fără precedent: Radu Stroe a dispus controale la inspectoratele judeţene de Poliţie din toată ţară

Măsură fără precedent: Radu Stroe a dispus controale la inspectoratele judeţene de Poliţie din toată ţară

de Veronica Micu    |    10 Ian 2013   •   09:33
Măsură fără precedent: Radu Stroe a dispus controale la inspectoratele judeţene de Poliţie din toată ţară
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus controale la inspectoratele judeţene de poliţie din întreaga ţară. Este o măsură fără precedent şi vine după numeroasele scandaluri în care a fost implicată Poliţia în ultima perioadă, precum acuzaţiile de viol din IPJ Olt. Astfel, echipe de specialiști din cadrul Aparatului central al M.A.I. și ai Inspectoratului General al Poliției Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliție județene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică și deontologie profesională. Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar și ofițeri din structurile de control.

"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialişti din cadrul Aparatului central al M.A.I. şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliţie judeţene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională. Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control", se precizează într-un comunicat.

Potrivit documentului, vor fi identificate situaţiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relaţia şef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte care privesc climatul organizaţional în interiorul acestor unităţi.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne îşi reafirmă întreaga disponibilitate pentru identificarea şi sancţionarea drastică a oricărui tip de atitudini care încalcă prevederile legale, ordinele interne şi normele privind deontologia profesională specifică funcţiei publice de poliţist, se mai arată în comunicat.

"Este o acţiune de bun simţ, care va necesita timp. Este o acţiune de normalitate, iar rezultatele se vor vedea în timp. Trebuie luate măsuri drastice, cele de la Olt trebuie să fie radicale", a declarat Pavel Abraham, fost şef la Poliţiei Române.


×