x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mazăre nu vrea în partid foşti membri PSD sau parlamentari democrat-liberali

Mazăre nu vrea în partid foşti membri PSD sau parlamentari democrat-liberali

27 Iul 2010   •   00:00
Mazăre nu vrea în partid foşti membri PSD sau parlamentari democrat-liberali
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, marţi, că nu doreşte ca parlamentari democrat-liberali să intre în rândul social-democraţilor şi nici ca foşti parlamentari PSD, care au părăsit partidul în urmă cu câteva luni, să revină în formaţiunea politică.

Întrebat dacă ar fi de acord ca parlamentari PDL să treacă la PSD, Mazăre a răspuns: "Nu ştiu şi nici nu mă interesează, nici nu aş lua vreunul, cel puţin pe plan local. La Bucureşti e treaba lui Ponta. Mie nu îmi plac şarle trădătoare, care fug, cum au fugit şi ăia de la PSD ca să facă Băsescu guvernul lui cu Boc. Avea majoritate să facă guvernul? Nu! Şi atunci a forţat, a cumpărat, a şantajat şi a luat nişte şarle trădătoare, i-a momit că-i face miniştri, i-a şi făcut pe unii dintre ei. Nu îmi plac oamenii ăştia, mie îmi plac oamenii cu coloană vertebrală şi ştiţi asta", a afirmat Radu Mazăre.

Liderul PSD Constanţa susţine că lucrurile pot intra pe un făgaş normal în această ţară, abia după alegerile parlamentare când ar putea fi realizată o majoritate stabilă.

"În ţara asta se pot aşeza lucrurile pe un făgaş normal în momentul în care ai o majoritate stabilă şi după alegeri, altfel nu se poate. Este punctul meu de vedere, i l-am spus lui Ponta şi el împărtăşeşte cam acelaşi lucru. Nu poţi cu aceleaşi metode, adică să iei înapoi trei din trădătorii care au fugit acum cinci luni de zile ca să voteze o dată pe stânga, o dată pe dreapta, să vină ăia să ceară, «dar eu votez moţiunea dacă îmi dai nu ştiu ce sau nu ştiu cum». Nu. Şi asta o spun răspicat oriunde. E opinia mea, s-ar putea ca partidul să decidă altfel în mod democratic, dar nu cred", a spus liderul PSD Constanţa.

Mazăre a declarat că Băsescu se teme ca UDMR să nu părăsească coaliţia şi din acest motiv s-a dus în week-end la întâlnirea de la Băile Tuşnad.

"Cred că cheia este la unguri. De ce a dat fuga Iuda la unguri? Degajat, în tricou, nu are nicio problemă. Are probleme cu Covasna şi cu Harghita, are probleme cu procurorii, nu are probleme cu banii şi cu ce fac oamenii. Problemele nu sunt investiţiile care trebuie făcute în România, nu, altele. Cheia e la unguri, păi de asta e spaima lui mare", a mai spus Mazăre.

El susţine că ar fi o şansă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale anticipate doar în cazul în care Traian Băsescu şi-ar da demisia din funcţie.

"Când nu vor mai putea oamenii ăştia, la iarnă că atunci e grav, să iasă în faţă la Cotroceni. Dacă stau 20.000 de oameni în faţă la Cotroceni o lună de zile, vă spun eu că pleacă nenorocitul că nu are ce să facă. Nu pleacă, nu pleacă, plecăm noi", a declarat liderul social-democraţilor constănţeni.

×
Subiecte în articol: observator