x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mazăre: "Tătuca" Băsescu nu va desemna premier dintr-o coaliţie PSD-PNL

Mazăre: "Tătuca" Băsescu nu va desemna premier dintr-o coaliţie PSD-PNL

07 Dec 2008   •   00:00

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, duminică seara, că "tătuca" (Traian Băsescu, n.r.) nu va desemna premier din coaliţia PSD-PNL, iar alternativa dată de coaliţia PDL-PSD nu ar face decât să-i dea şefului statului toate "armele" pe mână.



"Rămân ferm pe poziţia exprimată anterior: nu este bine să-i dăm toate armele preşedintelui Băsescu şi peste un an să fie un singur om care să deţină toate pârghiile puterii în România", a precizat Mazăre.

El a arătat că există trei variante asupra cărora se va vota luni în cadrul CExN: coaliţie PSD-PNL, cu suspiciunea că Traian Băsecu nu va nominaliza un premier din cadrul acesteia; coaliţie PSD-PNL în opoziţie, cu suspiciunea că PNL ar "trăda" şi ar "fugi" către zona puterii ; PDL-PSD la guvernare, cu temerea că şeful statului va avea pe mână toate "armele".

"Variantele sunt cu PNL încercând să formăm Guvernul, dar ştim bine că tătuca nu va nominaliza pe cineva din această coaliţie. Ca atare rămâne varianta cu PNL în opoziţie dacă nu trădează PNL după aia, după ce pică premierul - că e foarte probabil, v-am zis că nu sunt hotărâţi deloc, ba chiar sunt aproape convins că la a doua votare ar fugi, ar pleca. Sau cu PDL la guvernare", a arătat Mazăre.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania