x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic la „Victor Babeș”, despre ultima gardă la COVID. „Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin decât de boală”

Medic la „Victor Babeș”, despre ultima gardă la COVID. „Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin decât de boală”

21 Sep 2021   •   08:40
Medic la „Victor Babeș”, despre ultima gardă la COVID. „Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin decât de boală”
Sursa foto: Lucian Alecu

20 de pacienți nevaccinați și trei vaccinați au mers la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București în garda medicului Casandra Bulescu. Aceasta povestește despre situația unei femei în stare gravă care întreba, la ATI, dacă se poate vaccina acum pentru a se vindeca.

„Ultima gardă la COVID, 23 de prezentări: 20 de pacienți nevaccinați și trei pacienți vaccinați. Dintre pacienții vaccinați, niciunul nu are pneumonie, nu are necesar de oxigen, ci doar o infecție acută de căi respiratorii superioare, putând fi tratați fără probleme la domiciliu”, spune medicul Casandra Bulescu, de la de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București.

Dintre pacienții nevaccinați, medicul spune că a întâlnit două categorii: pe de-o parte insuficiențe respiratorii, cu comorbidități decompensate, iar pe de altă parte tineri fără alte boli și care se prezintă măcar cu pneumonie, dacă nu și cu insuficiență respiratorie, și care necesită internarea.

„A devenit o întrebare standard în anamneză dacă pacientul este vaccinat sau nu, iar la auzirea răspunsului « nu », nu pot să nu întreb « de ce? ».. Pe lângă sfaturile primite de la diferiți « medici » împotriva vaccinului, majoritatea se teme de problemele pe termen lung aduse de vaccin. Însă nimeni din această categorie de pacienți nu se gândește la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea dată de boală, în ciuda vârstei tinere pe care o au.
Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin decât de boală, iar unii dintre pacienți rămân cu reticență față de vaccin inclusiv când ajung conectați la oxigen. Dacă era necesar un vaccin împotriva unei boli tropicale pentru o călătorie exotică, cu siguranță nu își mai puneau atâtea probleme legate de consecințele la distanță”, mai spune medicul.

Dr. Casandra Bulescu amintește și cazul unei femei de la Terapie Intensivă, care s-ar vaccina acum, dacă asta i-ar ușura situația și s-ar vaccina.

„Intru la vizita din terapie intensivă unde o pacientă ce necesită un flux de 75 L O2/min ne întreabă disperată ce poate face în situația ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca. Ei bine, vaccinul era soluția pentru a nu ajunge în terapie intensivă, și de altfel, singura soluție reală de a evita toate aceste drame pe care le vedem în fiecare zi”, adaugă dr. Bulescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19 Casandra Bulescu