x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave

Medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave

05 Ian 2022   •   16:26
Medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave

 Ministerul Sănătății introduce medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite, pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave.

Guvernul României a aprobat miercuri proiectul prin care modifică și completează lista medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Potrivit Ministerului Sănătății, actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 20 molecule inovative destinate pacienților cu afecțiuni neurologice, afecțiuni oncologice- leucemii și limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, afecțiuni pulmonare cronice, hemofilie și talasemie, boli rare, hepatite cronice, Parkinson, psoriazis cronic sever și poliartrită reumatoidă.

„Aceste medicamente sunt destinate pacienților cu o evoluție a bolii dificil de controlat, iar în unele cazuri reprezintă ultima sau singura soluție terapeutică”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 februarie 2022 și 1 martie 2022, în funcție de produse.

(sursa: Mediafax)

×