x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de familie vor primi câte 40 de lei pentru fiecare persoană pe care o vor vaccina

Medicii de familie vor primi câte 40 de lei pentru fiecare persoană pe care o vor vaccina

28 Apr 2021   •   17:07
Medicii de familie vor primi câte 40 de lei pentru fiecare persoană pe care o vor vaccina

Suma pe care o vor primi medicii de familie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinete crește de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare și va cuprinde consultația, administrarea serului precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de miercuri, creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare.

„Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie.

Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

Infecţionistul Octavian Jurma vine cu o idee revoluționară. În loc să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinări, banii să fie dați persoanelor care se vaccinează.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccinează!”, scrie pe Facebook infecţionistul.

Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează și își asumă și niște „riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii”.

×
Subiecte în articol: medici de familie vaccinare