x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de gardă de la spitalul din Giurgiu, acuzaţi de ucidere din culpă în cazul Hardy

Medicii de gardă de la spitalul din Giurgiu, acuzaţi de ucidere din culpă în cazul Hardy

13 Oct 2011   •   14:00

Medicii de garda de la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu sunt cercetati de Parchet pentru ucidere din culpa, dupa ce baschetbalistului Chauncey Hardy nu i s-au acordat, in momentul in care s-a prezentat la spital, ingrijirile medicale corespunzatoare.

Parchetul s-a sesizat din oficiu in urma concluziilor raportului Directiei de Sanatate Publica Giurgiu, care releva "nerespectarea obligatiilor de acordare a serviciilor de asistenta medicala si a dispozitiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce apartin unitatii de primiri urgente din Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu si Serviciului Judetean de Ambulanta Giurgiu", se arata intr-un comunicat remis de Parchetul instantei supreme.

"Raportul DSP a aratat ca au existat deficiente grave in ingrijirea acestuia de catre personalul medical al unitatii de primiri urgente din cadrul unitatii sanitare si al serviciului de ambulanta. De la ora 4.22, cand pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente, si pana la ora 7.00, cand cazul a fost preluat de un alt medic, pacientului nu i s-a facut nici macar o radiografie, chiar daca suferise un traumatism craniocerebral.

De asemenea, el nu a fost intubat pana dimineata, desi se afla in coma profunda. In momentul in care pacientul a ajuns la spital erau de garda un medic si patru asistenti", a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Ministerul Sanatatii a dispus amendarea spitalului cu 35.000 de lei.

Baschetbalistul echipei CSS Giurgiu, Chauncey Hardy, a fost batut in noaptea de sambata spre duminica intr-un bar in care sarbatorea victoria echipei sale impotriva celor de la Dinamo Bucuresti.

Acesta a murit duminica dupa-amiaza la Spitalul Bagdasar din Bucuresti.

×
Subiecte în articol: giurgiu ucidere din culpa chauncey hardy