x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii vor decide luni dacă Adrian Năstase va fi transferat într-un spital de penitenciar

Medicii vor decide luni dacă Adrian Năstase va fi transferat într-un spital de penitenciar

24 Iun 2012   •   17:25

O comisie medicala multidisciplinara se va intruni luni pentru a evalua starea de sanatate a fostului premier Adrian Nastase, in urma interventiei chirurgicale la care a fost supus acum cateva zile, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Ioan Lascar, seful Departamentului de chirurgie plastica si reparatorie al Spitalului Floreasca.

"Comisia va face o evaluare pentru ca, pe langa problema chirurgicala, pacientul are si multe probleme nechirurgicale, care sunt destul de complexe", a precizat, duminica, prof. dr. Ioan Lascar, cel care l-a si operat pe fostul prim-ministru.

In ceea ce priveste un eventual transfer al pacientului intr-o unitate din sistemul penitenciar, prof. dr. Ioan Lascar a subliniat ca, din punct de vedere al deontologiei medicale, responsabilitatea revine medicului care l-a operat.

El a explicat ca a fost o plaga cu distrugere tisulara, au fost pulberi si exista riscul de a dezvolta infectii, adaugand ca trebuie luata in calcul siguranta pacientului.

Fostul premier Adrian Nastase a fost operat joi dimineata, la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa o tentativa de suicid. Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

×