x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul FLORIAN BODOG, candidatul USL în Colegiul 4 Senat Oradea: "Românii nu trebuie să uite un lucru: fără Parlament şi fără participare la vot, nu există viață democratică!" (P)

Medicul FLORIAN BODOG, candidatul USL în Colegiul 4 Senat Oradea: "Românii nu trebuie să uite un lucru: fără Parlament şi fără participare la vot, nu există viață democratică!" (P)

07 Dec 2012   •   09:57
Medicul FLORIAN BODOG, candidatul USL în Colegiul 4 Senat Oradea: "Românii nu trebuie să uite un lucru: fără Parlament şi fără participare la vot, nu există viață democratică!" (P)

Ca manager, medicul Florian Bodog a ridicat Spitalul Judeţean Oradea pe locul doi în topul transparenţei achiziţiilor publice. Ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a adus contribuţia la realizarea Centrului integrat pentru tratamentul cancerului – superproiectul ultimilor 40 de ani din sistemul sanitar orădean  - inaugurat zilele trecute în prezenţa ministrului Raed Arafat.

Florian Bodog, doctor în medicină şi management, are ca ţintă principală pentru Bihor realizarea unei reţele sanitare care să ofere cetăţenilor servicii medicale de înaltă performanţă chiar la ei în judeţ. Proiectele acoperă întreaga arie de servicii medicale: de la noua Staţie de Ambulanţă Bihor şi  modernizarea Maternităţii – până la dotarea Spitalului de Recuperare din Băile Felix.

La doar 41 de ani, Florian Bodog are o carieră universitară solidă, fiind conferenţiar şi decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Universitatea Oradea. Este căsătorit şi are două fete gemene, Ruxandra şi Teodora, de 13 ani.


Interviu cu medicul Florian Bodog, candidatul USL în Colegiul 4 Senat Oradea:
În alegerile parlamentare din 9 decembrie, dumneavoastră candidați pentru un loc de senator în Colegiul 4 Oradea. De ce vă doriţi să fiţi senator?
Pentru că am demonstrat că pot fi util oamenilor şi îmbunătăţirii sistemului medical, iar ca senator, împreună cu echipa USL şi cu administraţia locală, vreau să susţin interesele orădenilor şi ale bihorenilor.

V-aţi gândit deja la câteva iniţiative parlamentare?
Pe de o parte, vreau să fac legi mai bune şi care să răspundă nevoilor oamenilor, pe de altă parte să susţin proiectele de dezvoltare ale Primăriei Oradea şi ale Consiliului Judeţean Bihor. Vreau să fiu partenerul orădenilor şi al autorităților locale pentru a le facilita accesul şi comunicarea cu autoritățile centrale, cu viitorul Guvern USL.

Care sunt principalele axe ale programului USL pentru Oradea?
Împreună cu domnul primar Ilie Bolojan şi ceilalți colegi din USL am stabilit câteva priorități pe care fiecare dintre parlamentarii USL din Oradea le va avea pe agenda sa. Ne propunem, aşadar, atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite, o infrastructură modernă, asigurată inclusiv prin co-finanțare guvernamentală, cu tot ceea ce înseamnă ea, adică şosea de centură cu pasaje, aeroport funcțional, drumuri mai bune, rețele de apă şi canalizare complete, parcuri industriale şi, de ce nu, un Parc Științific...

Ce ar însemna, de fapt, acest Parcul Științific?
Ideea unui Parc Științific sau Centru de cercetare, spuneți-i cum vreți, este proiect personal mai vechi de-al meu, inspirat din ceea ce am văzut că se întâmplă în Occident. Ideea am discutat-o recent cu domnul rector Ionel Bungău şi domnul primar Ilie Bolojan şi, sper eu, să prindă viață cât de curând. Ideea acestui Parc ştiinţific, din care să facă parte “minţile luminate” ale oraşului, tinerii absolvenți care sunt vârfurile de promoții - adică cei mai buni absolvenţi ai Universităţii - este să gândească proiectele de dezvoltare locală în cele mai variate domenii de activitate. Totul, în cadrul unui parteneriat real între Universitate şi municipalitate, pentru că, aşa cum am mai spus-o, dacă avem Universitate, avem şi dezvoltare urbană şi socială.

Ce alte proiecte mai aveți pe lista de priorități?
În domeniul sanitar, mi-am propus să mă implic şi pe mai departe în ceea ce înseamnă creşterea calităţii actului medical şi modernizarea continuă a spitalelor din Oradea. De asemenea, îmi doresc ca la sfârşitul mandatului meu de senator, la Oradea să existe un sistem de urgenţă în măsură să salveze cât mai multe vieţi.

Ce mesaj aveți pentru alegătorii din Oradea?
Acelaşi mesaj pe care îl am către toți românii: duminică, 9 decembrie să meargă la vot. Asta este tot ceea ce contează. Într-un sistem democratic, votul este instrumentul esențial prin care cetățenii îşi pot spune cuvântul şi pot să decidă. Chiar dacă Parlamentul şi parlamentarii nu au astăzi cea mai bună imagine şi cu siguranță sunt multe lucruri care se pot îmbunătăți atât în activitatea Parlamentului, cât şi în modul în care ne alegem parlamentarii, românii nu trebuie să uite un lucru: fără Parlament şi fără participare la vot, nu există viață democratică!

×