x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recursul lui Mihai Stoica a fost amânat. "Eu fac puşcărie degeaba!", i-a strigat fostul manager judecătoarei

Recursul lui Mihai Stoica a fost amânat. "Eu fac puşcărie degeaba!", i-a strigat fostul manager judecătoarei

25 Apr 2014   •   13:25
Recursul lui Mihai Stoica a fost amânat. "Eu fac puşcărie degeaba!", i-a strigat fostul manager judecătoarei

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 23 mai judecarea contestaţiei prin care fostul manager al FC Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, solicită anularea condamnării sale la 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor, scrie Agerpres.

Vineri, în jurul orei 12:30, Mihai Stoica a fost adus de gardieni în sala de judecată având cătuşe la mâini, după care a fost introdus în boxa acuzaţilor.

Judecătorii i-au spus însă că procesul trebuie amânat deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a publicat în Monitorul Oficial o decizie privind aplicarea legii penale mai favorabile, ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri penale.

Stoica le-a cerut magistraţilor să ia cuvântul şi le-a reproşat acestora faptul că a fost adus degeaba de la penitenciar.

'Sunt singurul condamnat căruia nu i s-a cerut pedeapsa. Faptele sunt prescrise. Am venit de la şase dimineaţa. Poate că vă e uşor să amânaţi dosarul, dar eu fac puşcărie degeaba', le-a spus Mihai Stoica judecătorilor, după care a părăsit sala de judecată, însoţit de gardieni.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar la FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al Clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal şi de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată.

×