x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesaje Ro-Alert în România, după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene

Mesaje Ro-Alert în România, după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   08:33
Mesaje Ro-Alert în România, după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene

Mai multe mesaje Ro-Alert au primit în noaptea de marți spre miercuri persoanele aflate în localitățile din România de lângă granița cu Ucraina. Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

Sistemul Ro Alert i-a anunțat pe locuitorii de pe malul românesc al Dunării despre bombardamentele de pe malul ucrainean. În zonă sunt mai multe localități din județul Tulcea și orașul Galați. Sistemul Ro-Alert a pornit după ce portul Reni ar fi fost atacat cu drone lansate de ruși.

„Ro-Alert: alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 minute”, scrie în mesajul primit de români după miezul nopții.

Autoritățile din România au luat mai multe măsuri după ce pe malul tulcean al Dunării au fost descoperite resturi care par să aparțină unor drone. Pe lângă utilizarea sistemului Ro-Alert, vor fi verificate adăposturile de protecție civilă, vor fi amenajate unele adăposturi provizorii și vor fi demarate campanii de informare a populației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mesaje ro-alert bombardamente