x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meseriile refuzate de români. Vezi care sunt şi din ce cauză nu sunt căutate

Meseriile refuzate de români. Vezi care sunt şi din ce cauză nu sunt căutate

19 Mar 2012   •   07:23
Meseriile refuzate de români. Vezi care sunt şi din ce cauză nu sunt căutate

Saptamana de saptamana, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta in jur de 5.000 - 6.000 de locuri de munca. Anunturile sunt date de catre agentii economici care au nevoie de angajati si apeleaza la ANOFM. Mii dintre aceste locuri de munca se reporteaza de la o luna la alta.
Spre exemplu, din cele cateva mii de locuri de munca disponibile si anuntate de catre ANOFM pentru luna ianuarie, au ramas neocupate in jur de 3.000 de locuri de munca. De altfel, pe intreg parcursul anului 2011, au ramas neocupate mii de locuri de munca, in fiecare luna.
"Referitor la locurile de munca vacante declarate si neocupate, care se repeta de la luna la luna, facem precizarea ca, in luna ianuarie 2012, numarul acestora a fost de 3.190. In anul 2011, media acestor locuri de munca a fost de 3.483", a spus pentru RTV.NET, Oana Mitea, purtatorul de cuvant al ANOFM.
In luna ianuarie a.c., principalele trei meserii pentru care locurile de munca vacante nu s-au ocupat si s-au reportat au fost: operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, muncitor necalificat in industria confectiilor si confectioner-asamblor articole din textile.
Printre meseriiile refuzate de romani se mai regasesc cea de muncitor necalificat in constructii civile, drumuri si poduri.
Citeste articolul integral pe rtv.net

×