În cea mai mare parte a Europei, presiunea atmosferică va fi ridicată în apropierea suprafeţei solului, iar în vest, nord-vest şi centru – şi în altitudine. În aceste zone, circulaţia aerului va fi slabă şi se va forma ceaţă, mai ales dimineaţa.
Comentariul specialistului:
În cea mai mare parte a Europei, presiunea atmosferică va fi ridicată în apropierea suprafeţei solului, iar în vest, nord-vest şi centru – şi în altitudine. În aceste zone, circulaţia aerului va fi slabă şi se va forma ceaţă, mai ales dimineaţa. În extremităţile de nord, de est şi de sud există posibilitatea evoluţiei sau dezvoltării unor formaţiuni noroase, a căror conţinut în umezeală va fi atât de redus încât precipitaţiile vor fi pe arii restrânse şi foarte slabe cantitativ sub formă de burniţă şi ploaie în Italia, Grecia şi Finlada şi fulguiei în Rusia. Tendinţa temperaturii va fi de scădere în nordul, centrul şi estul Europei, unde se va intensifica şi vântul.
- meteorolog Romica Jurca
Azi în ţară:
Bacău 4°C
Baia Mare 7°C
Braşov 4°C
Buzău 6°C
Cluj-Napoca 6°C
Constanţa 3°C
Craiova 4°C
Deva 6°C
Galaţi 5°C
Iaşi 5°C
Miercurea-Ciuc 1°C
Oradea 7°C
Piteşti 4°C
Sibiu 5°C
Suceava 4°C
Târgu-Mureş 7°C
Timişoara 6°C
La munte:
Azi (marţi):
Cerul va fi variabil şi izolat pe văi, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab.
Mâine (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde izolat va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări îndeosebi pe creste.
Poimâine (joi):
Cerul va fi temporar noros şi izolat va ninge slab. Vântul va prezenta unele intensificări.
Temperatura aerului va scădea uşor la valorile minime.
Bucureşti:
max. 5°C
min. –6°C
Azi (marţi):
Cerul va fi variabil, iar noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab.
Mâine (miercuri):
Cerul va fi variabil şi vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Maxima: 7°C, iar minima: –5°C.
Poimâine (joi):
Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi precipitaţii
predominant sub formă de ninsoare. Maxima: 5°C, iar minima: –4°C.
Drumeţii: Cabana Padiş – Stâna de Vale
Observaţii: Drum uşor, iarna accesibil numai pe schiuri
Traseul porneşte de la Cabana Padiş, după 1 oră şi 30 de minute ajunge în Poiana Vărăşoaia, de unde se poate ajunge la Izvoarele Someşului Cald, după care urcă până în şaua Cumpănăţelu, un important nod de drumuri turistice, şi continuă pe creastă, după 1 oră şi 45 min ajunge în vârful Poieni (1.627 m), de unde coboară până la Hotelul Iadolina. După intrarea triunghiulară urmează o galerie de 67 m până în Sala Domului, cu lăţimea maximă de 38 m şi înălţimea de 26 m, în care sunt urme de săpături făcute pentru a se scoate oseminte de urs de cavernă. În partea dreaptă, peştera continuă printr-o galerie largă şi orizontală, frumos concreţionată mai ales în a doua sa jumătate.