x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metrorex anunță o serie de măsuri ce vor fi aplicate pentru prevenirea supraaglomerărilor

Metrorex anunță o serie de măsuri ce vor fi aplicate pentru prevenirea supraaglomerărilor

20 Oct 2020   •   17:36
Metrorex anunță o serie de măsuri ce vor fi aplicate pentru prevenirea supraaglomerărilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Metrorex anunță o serie de măsuri ce vor fi aplicate, începând de marți, 20 octombrie, pentru prevenirea supraaglomerărilor, în vederea limitării riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, personalul Metrorex cu atribuţii în supravegherea accesului în staţii, personalul de conducere a trenului, precum şi alt personal Metrorex vor avea sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor, călătorii urmând să fie îndrumați în vederea păstrării distanței fizice.

De asemenea, în vederea luării de măsuri operative, posibilele situaţii de aglomerare vor fi raportate de către personalul Metrorex factorilor de decizie din cadrul societăţii şi Poliţiei Metrou.

Personalul Metrorex va avea sarcini de îndrumare şi informare a publicului călător prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi de atenţionare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanţarea şi de a purta corect masca de protecţie. Totodată, în sprijinul publicului călător, în vederea îndrumării şi limitării situaţiilor de supraaglomerare, acţionează şi cadre ale Poliţiei Metrou, alte forţe de ordine publică şi personal al firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou.

În cazul în care apar situaţii ce implică urgenţe medicale în trenurile de metrou, „personalul medical ce efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite", iar „personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex vor asigura protecţia zonei de intervenţie".

În plus, personalul de pază, suținut de Poliția Metrou și alte forte de ordine publică, vor limita, după caz, începând cu data de 20 octombrie, accesul publicului călător în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării.

×
Subiecte în articol: metrorex