x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metroul circulă, de astăzi, fără transbordare în staţiile Eroilor şi Nicolae Grigorescu

Metroul circulă, de astăzi, fără transbordare în staţiile Eroilor şi Nicolae Grigorescu

04 Iul 2009   •   00:00

Metroul circulă, începând de astăzi, direct între staţiile Pantelimon - Dristor şi Anghel Saligny (Linia de Centură) - Industriilor, fără transbordare la Eroilor şi Nicolae Grigorescu, în urma finalizării lucrărilor de construcţii şi de modernizare.

Potrivit Metrorex, circulaţia trenurilor direct pe traseele Pantelimon - Nicolae Grigorescu - Eroilor - Gara de Nord - Piaţa Victoriei - Dristor şi Linia de Centură - Nicolae Grigorescu - Eroilor - Industriilor are loc în urma finalizării lucrărilor de construcţii montaj pe racordul Nicolae Grigorescu - Anghel Saligny (Linia de Centură) şi a lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de control al traficului pe secţiunea Gara de Nord - Dristor 2.

Noul mers de tren permite micşorarea intervalului de succesiune între trenuri în limita de până la 50 la sută, cât se va realiza pe tronsonul Nicolae Grigorescu - Eroilor şi o creştere a capacităţii de transport a actualei reţele de metrou cu nouă la sută, precizează sursa citată.

De astăzi, opt staţii de metrou au alte nume

Staţiile de metrou Semănătoarea, Armata Poporului, Industriilor, Depoul IMGB, IMGB, Laromet, Policolor şi Linia de Centură au, începând de astăzi, alte nume, noile denumiri urmând să fie popularizate prin materiale de informare, hărţi şi anunţuri sonore în staţii şi în trenuri.

Metrorex precizează că a schimbat denumirea celor opt staţii de metrou pentru a le corela cu realităţile actuale ale municipiului Bucureşti. Astfel, staţia Semănătoarea devine Petrache Poenaru, Armata Poporului se va numi Lujerului, Industriilor - Preciziei, Depoul IMGB - Berceni, IMGB - Dimitrie Leonida, Laromet - Laminorului, Policolor - Nicolae Teclu, iar staţia Linia de Centură se va numi Anghel Saligny.

Petrache Poenaru (1799-1875) a fost inginer şi matematician, fondator al Colegiilor Naţionale din Bucureşti şi Craiova, inventatorul stiloului şi creator al steagului României moderne.

Dimitrie Leonida (1883-1965) a fost inginer specialist în energetică şi profesor universitar.

Nicolae Teclu (1839-1916) a fost academician şi chimist. A inventat dispozitivul pentru detectarea metanului şi pentru prepararea ozonului, precum şi "becul Teclu".

Anghel Saligny (1854-1925) a fost inginer constructor şi pedagog, membru fondator al Societăţii Politehnicii Bucureşti. Saligny a proiectat şi construit podul de la Cernavodă şi a condus lucrările de amenajare a portului Constanţa.

Denumirile Lujerului, Preciziei, Berceni şi Laminorului vin de la numele principalelor străzi cu care se intersectează liniile de metrou din zonă.

Noile denumiri vor fi popularizate prin materiale de informare, hărţi şi anunţuri sonore în staţii şi în trenuri.

Iniţial, Metrorex a anunţat, la sfârşitul lunii martie, că intenţionează să schimbe denumirea a zece staţii, cele două care au rămas neschimbate fiind Timpuri Noi şi Apărătorii Patriei, anunţă Mediafax.

Noile denumiri au fost stabilite în urma unei dezbateri publice la care au participat locuitori din Bucureşti şi reprezentanţii Agenţiei de Strategii Guvernamentale. (V.A.)


×
Subiecte în articol: observator nicolae nicolae grigorescu