x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Gâdea şi Antena 3, reclamaţi de Consiliul Judeţean Covasna la CNA!

Mihai Gâdea şi Antena 3, reclamaţi de Consiliul Judeţean Covasna la CNA!

de Istvan Deak    |    02 Feb 2013   •   11:54
Mihai Gâdea şi Antena 3, reclamaţi de Consiliul Judeţean Covasna la CNA!

„Consiliul Judeţean (CJ) Covasna se va adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în cazul emisiunii lui Mihai Gâdea („Sinteza Zilei”) de la Antena 3, din data de 29 ianuarie, în cadrul căreia una dintre victime a căzut chiar preşedintele  Consiliului Judeţean, Tamas Sandor”, scriu portalurile de ştiri în limba maghiară szekelyhon.ro şi hirmondo.ro. 

Pe ordinea de zi

Mihai Gâdea şi emisiunea pe care acesta o realizează la postul de televiziune Antena 3, „Sinteza Zilei”, s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Covasna. Liderul grupului Partidului Civic Maghiar (PCM) din CJ Covasna, Kulcsar Jozsef, care a prezidat şedinţa, a făcut apel la toate formaţiunile să adopte o poziţie, cel puţin verbală, faţă de „instigarea la ură din cadrul emisiunii”. „Consilierii judeţeni, inclusiv cei români, au subliniat la unison că, la 23 de ani de la schimbarea regimului, sunt inadmisibile tonul şi tot ceea ce au făcut în emisiunea de marţi (29 ianuarie) realizatorii emisiunii şi o parte dintre invitaţi. Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că deja s-a trimis o cerere la CNA pentru o copie a emisiunii, aceasta urmând să fie analizată şi, în funcţie de concluzii, se va acţiona împotriva postului tv de la Bucureşti”, scriu cele două publicaţii.

Autonomie teritorială

„În cadrul emisiunii amintite, colaboratorii postului şi o parte dintre invitaţi, printre care şi fostul prefect Codrin Munteanu, l-au atacat pe preşedintele CJ Covasna pe tema autonomiei teritoriale, pe un ton pe care specialiştii l-au catalogat ca fiind o incitare şi o instigare la ură. Steagul Secuiesc a fost denumit o cârpă, în timp ce moderatorul emisiunii a denaturat anumite lucruri pentru a tensiona atmosfera”, mai scriu sursele citate.

Conform antena3.ro, Mihai Gâdea a adus în centrul atenţiei, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, un scandal ce stă să izbucnească în inima Ardealului. Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, cere arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc pe toate primăriile conduse de reprezentanţi ai UDMR. Pe multe clădiri oficiale sunt deja arborate aceste însemne, alături de steagul Ungariei şi uneori, cel al României.

 

Înregistrarea integrală a emisiunii din data de 29 ianuarie: http://www.antena3.ro/inregistrari/sinteza-zilei-cu-mihai-gadea-45-29-01-2013.html

 

×
Subiecte în articol: mihai gâdea antena 3 cna covasna