x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Pacepa se destainuie in Jurnalul National

Mihai Pacepa se destainuie in Jurnalul National

10 Feb 2005   •   00:00

EXCLUSIV
Generalul Ion Mihai Pacepa s-a decis sa vorbeasca, pentru prima oara in 27 de ani de la parasirea Romaniei, despre Omul din spatele legendei. Intr-un interviu in premiera mondiala, pe care Jurnalul National il va serializa incepand de luni, 14 februarie A dat multe interviuri, dupa 28 iulie 1978, cand a decis s-o rupa cu Securitatea lui Ceausescu si sa expuna oprobiului public regimul comunist dictatorial al acestuia, dar nici unul despre el, despre cele doua vieti ale sale.

TATONARI. A fost nevoie de doua luni de tatonari pana sa-l conving ca merita sa porneasca in aceasta aventura. Am vorbit, am stabilit temele interviului si am reusit. Pacepa, omul cu doua condamnari la moarte, oficiale, date de Nicolae Ceausescu, si doua neoficiale - una de la Yasser Arafat, si cealalta de la Mouamar Gaddafi - , vorbeste despre trecutul lui si despre viitorul tarii in care s-a nascut.

IN SERIAL. Intr-un interviu in premiera mondiala, pe care Jurnalul National il va serializa incepand de luni, 14 februarie, fostul spion-sef al Romaniei, care a primit azil politic si protectie din partea Guvernului american, vorbeste despre familie, adolescenta, racolarea in Securitate, furtul de tehnologii occidentale, ultima zi petrecuta cu Ceausescu, despre cum a ajuns erou in Occident, dar este considerat "tradator" aici, in Romania, si despre multe altele, pe care va lasam sa le descoperiti in zilele urmatoare. Nu ratati interviul in exclusivitate acordat de generalul Pacepa, omul al carui nume imparte Romania in tabere "pro" si "contra" si pe al carui cap inca-l mai doresc multi! (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: observator