x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Milionar din top 300, audiat de DIICOT. Mircea Jîtea, acuzat de comerţ ilegat cu alcool. Prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro

Milionar din top 300, audiat de DIICOT. Mircea Jîtea, acuzat de comerţ ilegat cu alcool. Prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro

de Veronica Micu    |    08 Mar 2013   •   09:39
Milionar din top 300, audiat de DIICOT. Mircea Jîtea, acuzat de comerţ ilegat cu alcool. Prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro

Procurorii DIICOT efectuează 59 de percheziţii pe raza judeţelor Vrancea, Galați şi Brăila, fiind vizată destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia comerţului ilegal cu produse accizabile - alcool. La sediul DIICOT vor fi conduse în vederea audierii 75 de persoane, urmând ca în cauză să fie dispuse măsurile legale după audierea membrilor grupării.

DIICOT mai precizează că liderul grupării era Mircea Liviu Jîtea, milionar în top 300. Prejudiciul total cauzat este estimat la suma de 8 milioane euro.

Învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile, se menționează în comunicatul DIICOT.

Astfel, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani,  membrii grupării au procedat la amplasarea, înaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate  şi au extras în această modalitate  peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul BCCO Bacău, IJJ Galaţi, IJJ  Bacău, I.P.J. Galaţi, Brăila şi Vrancea, iar suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI.

×