x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minerii au blocat Defileul Jiului, la Aninoasa, în a patra zi de proteste

Minerii au blocat Defileul Jiului, la Aninoasa, în a patra zi de proteste

08 Mar 2012   •   06:24
Minerii au blocat Defileul Jiului, la Aninoasa, în a patra zi de proteste

UPDATE 13:58 - Manifestatiile din Valea Jiului au blocat circulatia pe Defileul Jiului. La aceasta ora, traficul rutier este oprit intre localitatea Aninoasa din judetul Hunedoara si Bumbesti Jiu.

UPDATE 12:10 - Cateva mii de mineri blocheaza intrarea in municipiul Petrosani, pe DN 66, in zona Livezeni. Coloana de manifestanti a fost oprita de liderii de sindicat care nu le permit sa intre in Defileul Jiului.

UPDATE 11:30 - Incidente la mitingul de la Petrosani. Minerii s-au imbrancit cu jandarmii si forteaza inaintarea spre Defileul Jiului.

UPDATE 10:36 - Peste trei mii de mineri au plecat in jurul orei 10:00 intr-un mars prin municipiul Petrosani nemultumiti de faptul ca negocierile de la Ministerul Economiei, la care au fost reprezentanti de lideri si colegi de-ai lor, au esuat. Minerii au venit de la toate cele sapte exploatari din Valea Jiului dupa ce in cursul diminetii au fost informati de lideri despre discutiile purtate la Bucuresti si de faptul ca echipa de negociatori le-a spus ca actul aditional incheiat la contractul de munca nu a respectat prevederile legii.



Minerii din Valea Jiului au intrat in cea de-a patra zi de proteste. Asta dupa ce negocierile cu reprezentantii Ministerulrui Economiei s-au incheiat fara niciun rezultat. Ortacii s-au adunat in fata sediului Companiei Nationale a Huilei, fiind nemultumiti pentru ca nu si-au primit sporul de periculozitate majorat.

Dupa incercarea minerilor de ieri de a bloca defileul Jiului, sute de forte de ordine sunt pregatite sa intervina. In plus, jandarmii au verificat toate autogarile din Petrosani in incercarea de a-i impiedica pe mineri sa plece spre Bucuresti.

Miercuri, miile de mineri nemultumiti au incercat sa plece spre defileul Jiului insa au fost opriti din timp de jandarmi, la iesirea din Petrosani. Ortacii au incercat chiar sa rupa cordoanele de securitate, dar s-au calmant dupa apelurile repetate ale liderilor de sindicat.

Ortacii s-au intors apoi in curtea Companiei Nationale a Huilei unde au continuat protestul. Oamenii sunt nemultumiti pentru ca nu si-au primit sporul de periculozitate majorat.

O delegatie a minerilor negociaza cu reprezentantii Ministerului Economiei pentru a incerca rezolvarea conflictului.

Descinderi in forta, la Mangalia: Sunt vizate domiciliile liderului clanului Raim si cel al unei grefiere

×