x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minerii morţi în explozia de la Uricani au fost înmormântaţi

Minerii morţi în explozia de la Uricani au fost înmormântaţi

de Monalise Hihn    |    08 Feb 2011   •   17:46

Sute de persoane i-au condus ieri pe ultimul drum pe ortacii morţi sâmbătă, 5 februarie, în accidentul de la Exploatarea Minieră Uricani. Rând pe rând, Calotă Cosmin, Cucu Marian, Borc Hici Cornel, Stoi Iulian şi Nădrag Ion s-au întors în pământ, unii în cimitir, alţii în curtea casei, după tradiţia momârlănească. Între cei care i-au condus pe ultimul drum pe ortaci a fost şi Miron Cozma. De altfel, fostul lider al ortacilor a acuzat lipsa de investiţii în minerit.

Doi dintre ortacii înmormântaţi ieri, Borc Hici Cornel şi Nădrag Ion, erau prieteni din copilărie. Borc era naşul de cununie al lui Nădrag, iar peste câteva luni urma să îi boteze şi copilul. Soţia lui Ion Nădrag este însărcinată în trei luni.

Cucu Marian a fost înmormântat în cimitirul din Lupeni, sute de persoane asistând la slujba de înmormântare. Stoi Iulian îşi va dormi somnul de veci în cimitirul din Uricani. Maşina mortuară care ducea trupul neînsufleţit al lui Stoi a oprit pentru câteva minute în curtea Exploatării Miniere Uricani, acolo unde bărbatul a lucrat peste 18 ani. Pentru că Stoi era momârlan, pe lângă coroane, mai mulţi bărbaţi au purtat pe umeri un brad împodobit, înalt de 36 de metri. Nădrag Ion a fost înmormântat la Valea de Brazi, la aproximativ 300 de metri de casa natală. Mormântul său a fost săpat lângă cel al mamei sale.

Victimele accidentului:

 1.Calotă Cosmin – 36 de ani, inginer conducător formaţie de lucru, căsătorit, fără copii.

2.Cucu Marian – 41 de ani, electrician, şef de echipă, căsătorit (soţie casnică), un copil în vârstă de 20 de ani.

3.Borc Hici Cornel – 36 de ani, electrician, căsătorit, un copil de 8 ani.

4. Stoi Iulian – 36 de ani, căsătorit, doi copii.

5. Nădrag Ion – 37 de ani, electrician, căsătorit.

×