x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Economiei şi minerii din Valea Jiului au căzut la pace

Ministerul Economiei şi minerii din Valea Jiului au căzut la pace

09 Mar 2012   •   17:36
Ministerul Economiei şi minerii din Valea Jiului au căzut la pace

Reprezentantii Ministerului Economiei au ajuns la un consens cu liderii de sindicat din Valea Jiului, fiind astfel create premisele pentru stingerea conflictului de munca si reluarea activitatii.

Intr-un comunicat de presa transmis vineri seara, reprezentantii Ministerului Economiei spun ca au ajuns la un consens cu liderii de sindicat din Valea Jiului, urmand ca deciziile luate in urma negocierilor sa fie facute publice luni, dupa ce acestea vor fi validate prin hotarari legale ale conducerii CNH si ale Sindicatului "Muntele".

Minerii de la cele sapte exploatari din Valea Jiului au declansat protestele luni, cateva mii de ortaci protestand in curtea Companiei Nationale a Huilei si marsaluind pe strazile din Petrosani.

Minerii au cerut majorarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, la 700 de lei, si cresterea pretului carbunelui livrat producatorilor de energie.

Ministerul Economiei a anuntat joi ca minerii care lucreaza la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan ale CNH ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de conditii grele dupa formarea Complexului Energetic Hunedoara, programata pentru luna mai.

Sindicatele minerilor sustin insa ca majorarea anuntata de institutie nu este realizabila, deoarece Complexul Energetic Hunedoara se va infiinta mai tarziu, abia in trimestrul al treilea al anului curent.

Conducerea CNH si o delegatie au minerilor au venit vineri la Bucuresti pentru a discuta problemele minerilor cu o comisie ministeriala.

×