x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Educaţiei desfiinţează 20.000 de posturi din învăţământul preuniversitar

Ministerul Educaţiei desfiinţează 20.000 de posturi din învăţământul preuniversitar

28 Iul 2009   •   00:00

O notă trimisă de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare cere reducerea a 20.000 de posturi din învăţământ. Sindicatele spun că această măsură reprezintă o lipsă de respect faţă de profesori. În replică, ministrul Ecaterina Andronescu spune că nu mai vrea ca în învăţământ să activeze profesori suplinitori necalificaţi.



Ministerul Educaţiei a trimis inspectoratelor şcolare judeţene o notă, prin care anunţă că se reduce cu 4% numărul posturilor din învăţământ, scrie antena3.ro. Totodată, ministerul impune comasarea claselor, la ciclul primar, care au un număr mai mic de 20 de elevi, iar la ciclul gimnazial şi liceal, a celor cu mai puţin de 25 de elevi.

Ecaterina Andronescu, a declarat că reducerea de personal din învăţământ nu va viza profesorii titulari. Măsura va fi aplicată cadrelor necalificiate care, în sistem, sunt aproximativ 12.000.

Federaţiile sindicale consideră că măsura Ministerului Educaţiei este abuzivă şi încalcă prevederile legale privind numărul de posturi din învăţământ finanţate de la bugetul de stat. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator