x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Mediului anunţă că luna iunie va fi ploioasă. Ponta: Autorităţile trebuie să rămână "vigilente"

Ministerul Mediului anunţă că luna iunie va fi ploioasă. Ponta: Autorităţile trebuie să rămână "vigilente"

06 Iun 2012   •   10:02
Ministerul Mediului anunţă că luna iunie va fi ploioasă. Ponta: Autorităţile trebuie să rămână "vigilente"

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, astazi, la inceputul sedintei de guvern, ca toata luna iunie va fi una ploioasa. Avand in vedere aceasta prognoza, premierul Victor Ponta a solicitat autoritatilor de resort sa ramana vigilente in ceea ce priveste riscul de inundatii.

"Toata luna iunie va fi ploioasa", a spus ministrul Mediului, dupa ce premierul a intrebat daca va mai ploua in iunie.

In urma prezentarii acestei informatii, premierul Ponta a avertizat ca autoritatile trebuie sa ramana "vigilente".

"Multumesc ministrilor de resort, inclusiv doamnei ministru al Mediului, doamnei Plumb, pentru modul in care pana in acest moment s-au gestionat problemele create de inundatii. Inteleg din prognoze ca trebuie sa ramaneti in continuare foarte atenti si foarte vigilenti, Apele Romane, Jandarmeria, Politia, ISU, SMURD, toti ceilalti - faptul ca am trecut cu bine peste prima perioada - cu bine din punctul de vedere al evitarii pierderilor omenesti - sigur, sunt pierderi materiale importante si pe acelea trebuie sa le tratam, dar atat timp cat nu a fost vorba de pierderi de vieti omenesti e foarte bine", a spus Ponta.

In ultima perioada, ploile abundente au afectat mai multe judete, printre care Harghita, Covasna, Mures, Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava.

×