x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii: 38 de persoane au murit din cauza frigului

Ministerul Sănătăţii: 38 de persoane au murit din cauza frigului

07 Feb 2012   •   10:40
Ministerul Sănătăţii: 38 de persoane au murit din cauza frigului

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipaje SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore, ajunge le 215. Dintre acestea, 84 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimente de primiri urgenta.

La nivel national, s-au mai inregistrat 2 decese in judetele Arad si Constanta, din cauza frigului. De la emiterea avertizarii cod galben de frig si pana in prezent numarul deceselor a ajuns la 38. Dintre acestea, 28 au fost cazuri gasite in spatii publice.

"Eforturile depuse de echipajele serviciilor de ambulanta si cele ale SMURD, care in aceasta perioada au avut misiuni de patrulare 24 de ore din 24, au facut ca numarul deceselor sa fie diminuat", se arata in comunicatul Ministerului.

Ministerul Sanatatii reaminteste persoanelor sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig. De asemenea, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

×