x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii cere anchetă urgentă în cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey

Ministerul Sănătăţii cere anchetă urgentă în cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey

10 Oct 2011   •   11:34

Ministerul Sanatatii va cere Spitalului din Giurgiu si Spitalului "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti toate datele medicale in cazul baschetbalistului Hardy Chauncey. Directia de Sanatate Publica Giurgiu a fost solicitata sa demareze de urgenta o ancheta cu privire la modul in care au fost respectate procedurile si protocoalele de urgenta in cazul sportivului amercican, Chauncey Hardy pe durata prezentei in Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat si personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni un raport complet cu privire la starea de sanatate a pacientului in momentul internarii.

In cazul in care rezultatele acestor verificari nu vor fi concludente, Ministerul Sanatatii va declansa propria ancheta pentru a stabili daca procedura medicala in acest caz a fost corecta.

Primele concluzii ale verificarilor ar putea fi gata in 48-72 de ore.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Surse medico - legale au declarat, astazi, pentru Mediafax, ca autopsia s-a incheiat si ca s-au prelevat probe toxicologice, rezultatul acestora urmand sa fie cunoscut in doua - trei saptamani.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei, decesul ssportivului a survenit in urma unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura de craniu.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

×