x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Transporturilor a depus plângeri penale la Parchet şi la DNA împotriva fostei conduceri a CFR

Ministerul Transporturilor a depus plângeri penale la Parchet şi la DNA împotriva fostei conduceri a CFR

de Agerpres    |    18 Ian 2014   •   14:59
Ministerul Transporturilor a depus plângeri penale la Parchet şi la DNA împotriva fostei conduceri a CFR

Ministerul Transporturilor a depus plângeri penale la Parchet şi la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva fostei conduceri a CFR, în urma neregulilor constatate de Curtea de Conturi şi de Corpul de Control al ministrului, a declarat azi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu (foto).

'Au fost multe nereguli constatate atât de Corpul de Control al ministrului, cât şi de către Curtea de Conturi. Au fost descoperite contracte de comodat şi de prestări servicii care au prejudiciat compania cu suma de 4 milioane de lei doar în perioada 2011-2012. Aceste pierderi au continuat şi în 2013, astfel că au ajuns la mai mult de 8 milioane, adică mai mult decât dublu. Aceasta doar din contracte de comodat şi de prestări servicii încheiate nelegal', a spus Mănescu, la Antena 3.

Ea a precizat că la aceste contracte se adaugă şi lipsa vagoanelor, constatată în rapoartele organelor de control.

'Curtea de Conturi şi Corpul de Control fac aceste controale şi se cere luarea anumitor măsuri, dar dacă Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă nu iau măsurile care se impun şi care sunt specificate foarte clar pentru a redresa situaţia, eu nu pot spune că acel management este performant. Înseamnă că nu au fost în stare să ia măsurile pentru redresarea situaţiei financiare şi economice a companiei, deci trebuie schimbaţi', a continuat ministrul.

Mănescu a subliniat că, în urma controalelor, s-a demonstrat că cei din conducerea CFR au acţionat în favoarea concurenţei, în detrimentul CFR.


 

 

×