x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul a decis: se dă bacalaureatul!

Ministrul a decis: se dă bacalaureatul!

de Diana Scarlat    |    27 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat oficial că examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale, indiferent de greva profesorilor. Elevii care ar trebui să susţină examenele în şcoli unde profesorii vor intra în grevă vor fi redistribuiţi către alte licee din vecinătate, iar în alte cazuri vor fi înlocuite cadrele didactice din comisiile de examinare sau supraveghere. Ministrul a subliniat că profesorii vor fi remuneraţi pentru participarea la examenele de bacalaureat, cu sume între 250 şi 600 de lei, "în funcţie de ceea ce fac".

Următoarea probă de bacalaureat, cea de competenţe lingvistice, urmează să se desfăşoare în perioada 31 mai-4 iunie. Ministrul Educaţiei a declarat că proba se va organiza conform graficului stabilit, în condiţiile în care 77% dintre profesori au anunţat că vor participa la examen. "Elevii din unităţile şcolare unde profesorii vor opta să intre în grevă vor fi arondaţi altor centre din oraş unde se va susţine bacalaureatul", a declarat ministrul Funeriu, deşi a recunoscut că nu se cunoaşte cu exactitate numărul cadrelor didactice care urmează să intre în grevă.

Ministrul a ţinut să precizeze că profesorii nu au fost ameninţaţi niciodată cu demiterea pentru participarea la grevă, deşi mai mulţi profesori şi lideri sindicali au vorbit până acum despre presiuni exercitate de inspectoratele şcolare. Funeriu a subliniat că Ministerul Educaţiei respectă dreptul cadrelor didactice de a face grevă, iar zilele în care nu vor intra la ore nu vor fi plătite, conform legislaţiei în vigoare.

Pe de altă parte, tot sindicaliştii din Educaţie au remis presei un comunicat în care atrag atenţia asupra presiunilor pe care Ministerul Educaţiei le face asupra inspectorilor şcolari, ameninţându-i cu demiterea dacă profesorii vor intra în grevă, boicotând astfel examenul de bacalaureat.

×
Subiecte în articol: observator