x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica: Fără un plan de restructurare, Poşta Română va intra în faliment

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica: Fără un plan de restructurare, Poşta Română va intra în faliment

17 Mai 2012   •   13:06
Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica: Fără un plan de restructurare, Poşta Română va intra în faliment

Dan Nica, ministrul Comunicatiilor, a anuntat ca, vineri, Consiliul de Administratie al Postei Romane va discuta un plan de restructurare pentru evitarea falimentului.

Potrivit acestuia, planul prevede o noua organigrama, destituirea a 100 de directori si 1.068 de salariati TESA, persoane fara vechime mare si fara competentele necesare.

"Daca acest plan de restructurare nu va fi aprobat, Posta Romana va intra in faliment, asa cum m-a informat fostul director general al companiei prin intermediul unei scrisori. Planul de reorganizare prevede o noua organigrama, destituirea si trecerea in somaj a doi din trei directori, adica in loc de 150 de directori vor ramane o treime, si disponibilizarea a 1.068 de salariati TESA, persoane angajate in ultimii ani, fara competentele necesare si cu salarii foarte mari in raport cu angajati cu 30 de ani vechime", a spus Nica, potrivit Mediafax.

Posta Romana a inregistrat pierderi de circa 100 milioane de euro in ultimii trei ani, situatie pe care ministrul o considera 'una extrem de preocupanta'.

Victor Ponta a anuntat miercuri ca a dispus controale la Posta Romana, care insumeaza datorii de peste 200 de milioane de lei. Premierul a anuntat ca insistutia este in pericol de a fi declarata in insolventa.

×