x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Interne: Am înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce am discutat cu cei răniţi la Sighet

Ministrul de Interne: Am înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce am discutat cu cei răniţi la Sighet

22 Feb 2012   •   10:12
Ministrul de Interne: Am înţeles ce înseamnă să fii pompier după ce am discutat cu cei răniţi la Sighet

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat, astazi, la bilantul ISU pe 2011, ca a inteles ce inseamna sa fii pompier dupa ce a discutat cu pompierii raniti intr-una dintre exploziile de la Sighetu Marmatiei.

"Dupa nefericitul eveniment de la Sighet m-am dus, fara presa, sa-i vad pe pompierii de la Spitalul de Arsi si am inteles din discutiile cu acestia ce inseamna sa fii pompier. Ei mi-au multumit de vizita si mi-au spus: "Aveti treburi cu cei din zapada, ocupati-va de ei, de noi ne ocupam noi", a declarat ministrul Administratiei si Internelor, potrivit Mediafax.

Berca a precizat ca a fost impresionat de ceea ce a discutat cu pompierii raniti.

Ministrul le-a multumit angajatilor de la IGSU pentru ca au fost "in fiecare zi si in fiecare noapte alaturi de cetateni, asigurandu-i ca in masura posibilitatilor bugetului de stat le va asigura sprijin financiar si logistic".

"Din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, sunteti arma care a avut performanta in 2011. Stim problemele de natura financiara, de natura logistica, le cunoastem si le vom rezolva, atat cat ne permite bugetul", a mai spus Berca.

Ministrul Administratiei si Internelor a adaugat ca in 2012 va face si "corectii legislative".

"Avem Comitetul National pentru Situatii de Urgenta care-si face treaba, comitete judetene care-si fac treaba, trebuie sa avem si comitete locale", a precizat Gabriel Berca.

Ministrul a mai spus ca Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei de la Ciolpani trebuie sa fie operational pana in luna iunie.

Pe de alta parte, Gabriel Berca le-a spus angajatilor IGSU ca are toleranta zero in privinta coruptiei.

Potrivit unui studiu GfK, pompierii beneficiaza de cel mai inalt grad de incredere in randul populatiei, respectiv 93 la suta, fiind urmati de militari si profesori, cu putin peste 80 la suta.

×