x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educației, convocat la audieri în Comisia de Muncă din Senat

Ministrul Educației, convocat la audieri în Comisia de Muncă din Senat

03 Noi 2021   •   18:26
Ministrul Educației, convocat la audieri în Comisia de Muncă din Senat

Senatorul USR Ștefan Pălărie, președintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, l-a invitat pe ministrul Educaței Sorin Cîmpeanu pentru audieri în 10 noiembrie pe tema măsurilor luate în contextul pandemiei.

Potrivit unui comunicat al USR, în urma consultărilor cu membrii comisiei, ministrul Educației a fost convocat la o audiere în data de 10 noiembrie. Conform documentului, Sorin Cîmpeanu și membrii comisiei urmează să discute pe marginea unor subiecte legate de impactul pandemiei asupra derulării procesului educațional.

Inițial, ministrul ar fi trebuit să participe la audiere în 3 noiembrie, dar întâlnirea a fost reprogramată.

„În acest moment, este neclar ce se va întâmpla la încheierea vacanței de două săptămâni, hotărâtă prin decizia CNSU la nivel național. Membrii comisiei pentru muncă din Senat doresc să obțină informații despre măsurile pe care se pregătește să le adopte Ministerul Educației, atât în legătură cu elevii din sistemul de învățământ, cât și în legătură cu părinții acestora. Pandemia a provocat o veritabilă criză în educație periclitând nu doar calitatea pregătirii elevilor și studenților, dar și viitorul economiei românești, în particular, și al societății, în ansamblu”, se arată în comunicatul USR.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie. În următoarele zile, autoritățile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau online.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu