x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul finlandez al Afacerilor Europene: Sperăm ca lucrurile privind aderarea României la Schengen să se rezolve ca în filme

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene: Sperăm ca lucrurile privind aderarea României la Schengen să se rezolve ca în filme

03 Apr 2012   •   12:06
Ministrul finlandez al Afacerilor Europene: Sperăm ca lucrurile privind aderarea României la Schengen să se rezolve ca în filme

Alexander Stubb, ministrul finlandez al Afacerilor Europene, a declarat marti ca spera ca lucrurile sa se rezolve ca in filme in ceea ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Stubb a adaugat ca este dificil sa se stabileasca o data exacta pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, dar este posibil ca "frontierele maritime si aeriene sa fie ridicate candva la sfarsitul verii sau in toamna", informeaza Mediafax.

“Cred ca toti speram ca lucrurile se vor rezolva ca in filme si ca frontierele maritime si aeriene vor fi ridicate candva la sfarsitul verii sau toamna. Asta speram si pentru asta lucram. Cele mai recente evolutii sunt pozitive. Noi credem ca multe din informatiile legate nu direct de Schengen, ci de MCV sunt pozitive', a precizat Alexander Stubb.

Ministrul roman al Afacerilor Europene, Cristian Diaconescu, declara in luna martie ca este o obligatie a statelor membre ale Acordului Schengen sa ia o decizie cu privire la aderarea Romaniei in spatiul european de libera circulatie.

Diaconescu s-a declarat "prudent optimist" in privinta luarii in luna septembrie a deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, adaugand ca "este aproape exclus" ca aceasta sa nu fie luata pana la sfarsitul lui 2012.

×