x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul francez de Interne vrea să atace "delincvenţa românească"

Ministrul francez de Interne vrea să atace "delincvenţa românească"

29 Aug 2011   •   09:23
Ministrul francez de Interne vrea să atace "delincvenţa românească"

Claude Gueant, ministrul francez de Interne, sustine ca "infractionalitatea care are ca autori cetateni romani este o realitate care trebuie combatuta". Gueant subliniaza ca prezenta delincventilor romani in Franta este "ingrijoratoare", informeaza postul BFMTV/RMC, citat de ziarul Le Point.

"Prezenta delincventilor romani in Franta este un fapt ingrijorator. Doi la suta dintre infractiunile comise in Franta sunt atribuite romanilor, iar aproape jumatate dintre delincventii romani sunt minori", a declarat Claude Guéant. Oficialul a refuzat sa precizeze care este ponderea infractiunilor comise de straini in Franta.

"Infractionalitatea care ii are ca autori pe romani, inregistrata in special la Paris si Marsilia, este o realitate pe care trebuie sa o combatem", a insistat Guéant, adaugand ca a avut "o cooperare intensa cu autoritatile romane" si mentionand prezenta unor ofiteri de legatura romani la Paris.

"Vom face in asa fel incat minorii sa revina in Romania, pentru a fi preluati de serviciile de asistenta din Romania", a incheiat ministrul francez de Interne, potrivit Mediafax.

Conform unui raport al politiei prezentat in iulie si citat de AFP, numarul infractiunilor comise de romani in zona Parisului a crescut cu 72,4 la suta in primul semestru al anului 2011 comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Potrivit raportului, 5.680 de romani, cei mai multi minori, au fost cercetati pentru delicte comise in aceasta regiune in primele sase luni ale anului 2011, fata de 3.294 in aceeasi perioada din 2010.

×