x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută

Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută

04 Mar 2022   •   10:14
Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută
Sursa foto: Kilian Karger Unsplash.com

Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile de vineri dimineața arată niveluri normale de radiații, după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporijjia, anunță ministrul Mediului.

„În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse. Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a scris vineri dimineața pe Facebook Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Conform acestuia, Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă va oferi informare în timp real asupra nivelurilor de radiații.

Ucraina a anunțat în cursul nopții de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Incendiul a fost stins vineri dimineața, după ce serviciile de urgență ucrainene au anunțat că inițial au fost blocate să ajungă la fața locului.

Centrala în sine nu a fost afectată, dar autoritățile se temeau că focul s-ar putea extinde.

(sursa: Mediafax)

×